Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai slabe finaluri de seriale din toate timpurile, care au înfuriat fanii. Fetele Gilmore și Urzeala Tronurilor, pe listă

Cele mai slabe finaluri de seriale din toate timpurile, care au înfuriat fanii. Fetele Gilmore și Urzeala Tronurilor, pe listă
O serie de seriale celebre, care au atras zeci de milioane de fani în întreaga lume, au reușit să dezamăgească, dar și să stârnească furia. Asta pentru că finalurile lor au fost cele mai slabe din toate timpurile. Pe listă se află nume celebre precum Fetele Gilmore sau Urzeala Tronurilor.

Mai multe seriale celebre și-au dezamăgit fanii din întreaga lume cu finalurile considerate slabe pe care le-au difuzat. Crearea unui final de serial care să încheie firele narative lăsate în aer, să finalizeze povestea personajelor și să răspundă întrebărilor persistente într-un mod original, satisfăcător și provocator, care să nu recurgă la clișee obosite, să rămână fidel rădăcinilor serialului și să mulțumească legiuni de fani este o sarcină extrem de grea. 

În timp ce unele finaluri de seriale au reprezentat viziunea creatorilor, în alte cazuri ultimul episod a fost o luptă a orgoliilor, în care cineva a vrut neapărat să câștige. Indiferent de motiv, fanii au taxat întotdeauna ceea ce nu le-a plăcut sau li s-a părut absurd. Vă informăm că rândurile ce urmează conțin spoilere majore, așa că dacă nu ați văzut încă integral serialele următoare, citiți mai departe pe riscul dumneavoastră. 

Seinfeld a avut un final plictisitor 

Finalul sitcomului legendar al lui Larry David nu este rău din cauza locului în care lasă personajele, adică la închisoare, certându-se între ei, ca de obicei.  Cearta dintre personajele serialului, cunoscut pentru lipsa de manifestări emotive, pare cumva potrivită pentru încheiere.  

Finalul este rău pentru că este plictisitor, au fost de părere fanii, precum și criticii de specialitate. Intriga îi arată pe cei patru prieteni care sunt arestați pentru indiferență după ce au batjocorit crud un bărbat gras care era jefuit. Toți se confruntă în instanță cu o paradă nesfârșită de oameni pe care i-au întâlnit în cele nouă sezoane. 

Urzeala tronurilor și cel mai prost final din istorie

Game of thrones – Urzeala tronurilor a fost un serial fenomen care a ținut zeci de milioane de telespectatori în fața ecranelor, pe parcursul a 8 sezoane. Episodul final, dar și întregul ultim sezon al „Game of Thrones” a fost considerat o degradare rapidă și alunecare spre nebunie și spirit dictatorial a Mamei Dragonilor – Daenerys (Emilia Clarke), care ar fi putut fi interesantă dacă i s-ar fi acordat o dezvoltare reală și logică. 

În ultimul episod Game of Thrones, Daenerys a fost omorâtă de către Jon Snow.
Foto: Variety

Fanii au considerat nesatisfăcătoare finalurile personajelor. Jon Snow (Kit Harington) a fost exilat, iar Arya (Maisie Williams) a ales să își abandoneze familia pentru a explora lumea din motive abia explicate. Cât despre Daenerys, ea a fost omorâtă de către Jon Snow. 

Și, după opt sezoane în care fanii au dezbătut cine va ajunge pe Tronul de Fier, coroana finală pentru a conduce Westeros a mers la unul dintre personajele care au făcut cel mai puțin pentru a câștiga titlul, adică la Bran Stark. HBO poate încerca să repare moștenirea francizei cu spin-off-uri cât dorește, dar Game of Thrones va rămâne un termen universal pentru finalurile proaste de televiziune.

Dexter, criminalul care a devenit tăietor de lemne 

La difuzare, finalul serialului „Dexter” a fost atât de prost primit încât scena finală, în care cel mai prolific criminal din Miami se ascunde în chip de tăietor de lemne în Oregon, a devenit instantaneu un meme și un termen universal pentru serialele care au eșuat lamentabil la final. 

Drama sângeroasă a fost într-o scădere constantă timp de aproximativ patru sezoane, dar nici măcar fanii care au trecut peste perioadele dificile nu au putut prezice cât de prost se va termina serialul. 

Dexter ajunge să nu se confrunte cu nicio consecință reală pentru acțiunile sale, iar prietenii și colegii lui nu află niciodată despre diversele sale fapte rele pe parcursul serialului. Debra ajunge într-o stare vegetativă și este aruncată în mare de către Dexter, fratele ei, într-un final crud pentru personajul ei. Finalul ei a încercat să fie tragic, dar s-a dovedit a fi doar ridicol. Cel puțin a existat o parte bună: anul trecut, Showtime a difuzat „New Blood,” un serial limitat de 10 episoade care, deși nu perfect, i-a permis actorului principal Michael C. Hall să-și încheie rolul cu puțin mai multă demnitate.

Lost: Naufragiații, povestea care a stârnit valuri de furie 

În Lost, supraviețuitorii unui accident de avion se trezesc blocați pe o insulă misterioasă. Ei sunt nevoiți să colaboreze pentru a supraviețui atunci când își dau seama că nu sunt singuri pe insulă. La final, telespectatorii află că unele personaje au murit pe insulă, iar altele s-au întors în civilizație. 

La finalul Lost, fanii află că nimic din ce s-a întâmplat nu a fost real
Foto: Variety

Însă într-o răsturnare de situație care a stârnit nemulțumire și valuri de furie, fanii serialului află că, de fapt, toate întâmplările s-au petrecut în purgatoriu, iar cei de pe insulă erau deja toți morți. Practic, tot ceea ce spectatorii au privit timp de 5 sezoane, nu se întâmplase niciodată în realitate. 

How I Met Your Mother și finalul care a dezamăgit crunt

Serialul How I Met Your Mother (HIMYM) a reprezentat o poveste pe care Ted Mosby le-o spune celor doi copii ai săi, despre cum a cunoscut-o pe mama lor. După 9 sezoane în care fanii au așteptat cu sufletul la gură să afle cine este aleasa lui Ted și cum arată ea, răspunsul a venit. Dar ca o ironie, sufletul pereche al lui Ted, pe nume Tracy, este ucisă de cancer, ba chiar aflăm că, de fapt, Tracy era moartă încă de când Ted și-a început povestea, în primul episod. 

Ted Mosby din How I Met Your Mother
Foto: Variety

Ted termină ultimele scene fix așa cum le-a început în sezonul 1: prin a-și mărturisi dragostea față de Robin, prietena lui bună cu care a și avut o relație în trecut. Finalul a fost privit ca fiind unul prea depresiv de către fanii serialului. 

True Blood, serialul care și-a omorât însăși esența poveștii 

Ceea ce a fost odată unul dintre cele mai îndrăznețe seriale de televiziune s-a încheiat cu un suspin. Triunghiul amoros dintre Sookie (Anna Paquin), Eric (Alexander Skarsgård) și Bill (Stephen Moyer), care a atras fanii timp de șapte sezoane, a fost rezolvat în cel mai nehotărât și absurd mod posibil. Sookie nu alege niciun pretendent, ci se căsătorește cu un „om de rând” neidentificat și fără chip.

 De fapt, Bill se sacrifică pentru ca Sookie să poată avea o viață „normală”, adică moare. Asta în ciuda faptului că drama despre vampiri, zâne, metamorfi, vârcolaci și vrăjitoare este antiteza normalității. Practic, creatorii serialului au ucis la final însăși esența întregii povești. 

Creatorul „Two and a half men” a dus lupta cu Charlie Sheen direct pe ecran 

Chuck Lorre și-a lăsat furia să-l domine în timp ce scria ultimul episod în două părți al serialului „Two and a Half Men,” care a încheiat seria CBS după 12 sezoane în februarie 2015. Deși trecuseră două sezoane de la concedierea spectaculoasă a lui Charlie Sheen din sitcomul de succes CBS/Warner Bros. Television, Lorre, co-creator și showrunner, încă a vrut să se răzbune pe Sheen în episoadele intitulate „Desigur că este mort, părțile 1 și 2.” 

Rezultatul este un amestec de animație și câteva glume criptice menite să regleze conturile, care au fost în mare parte lipsite de distracția obraznică pe care Sheen și co-starurile Jon Cryer, Angus T. Jones și Conchata Ferrell au oferit-o în perioada de vârf a serialului. Finalul a fost printre cele mai discutate , iar internauții l-au taxat grav pe Chuck Lorre pentru modul urât în care a încheiat povestea personajului interpretat de Charlie Sheen. 

Fetele Gilmore 

Cele șapte sezoane de „Fetele Gilmore” s-au încheiat aproape fără nicio încheiere reală, cu Rory (Alexis Bledel) mutându-se din Stars Hollow, într-un episod care a lăsat multe lucruri nespuse atât despre ea, cât și despre întregul neam Gilmore, Dar, în timp ce finalul serialului original a fost prea subtil, încheierea continuării de pe Netflix a fost pur și simplu enervantă. 

Rory, care a regresat într-un adevărat monstru în anii de la sfârșitul serialului, ajunge însărcinată cu iubitul ei din colegiu, Logan (Matt Czuchry), într-o repetare a istoriei propriei sale mame. Încercarea de a crea un moment special a eșuat dureros, transformând unul dintre cele mai calde și mai frumoase seriale de televiziune într-un coșmar al unei familii sortite să-și repete propriile greșeli.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre