Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai stranii detalii din cazul dispariției Mădălinei Cojocari, fetița căutată de FBI

Cele mai stranii detalii din cazul dispariției Mădălinei Cojocari, fetița căutată de FBI
Înainte de Crăciun, FBI a făcut publică o ultima înregistrare video cunoscută a fetiței de 11 ani Mădălina Cojocari, dispărută, acum o lună, în timp ce căutările se intensifică. Practic la momentul acela, nu se știa exact data dispariției, în contextul în care părinții ei nu au anunțat poliția, iar ulterior au făcut declarații ambigue.

Mădălina Cojocari este cea mai căutată fetiţă din Statele Unite Ale Americii. Mama acesteia este de origine din Republica Moldova, fiica unui profesor și al unei contabile, și a vorbit cu sora sa înainte să fie arestată. Carmina Pricopie, mătuşa Mădălinei a relatat în detaliu, la Antena 3, ce i-a povestit sora sa despre ziua dispariției. Ceea ce spune femeia e șocant. Surorile au vorbit la telefon cu o zi înainte ca mama fetiței să fie arestată, 13 sau 14 decembrie.

„Atunci mi-a spus că Mădălina e dispărută de trei săptămâni”, relatează femeia. Și era stresată că cineva, poate chiar soţul, îi ascultă telefonul și ar putea avea probleme și mai mari. „Mi-a spus că nu-i fata şi că îi pare foarte rău de cele întâmplate şi dorinţa ei cea mare: să revină fata ei şi să o vadă şi nu ştiu. Să fie totul bine”, a mai relatat mătușa Mădălinei. Și că, oarecum presupune că soțul ei ar avea legătură cu dispariția.

„Îmi spunea toate momentele astea, cu o frică faţă de el, nu ştiu. Şi probabil, din înţelesele mele, când ea spunea despre el, foarte tare se temea de ceea ce spune. Practic nu voia să-l învinuiască pe el cumva. Plângea şi era supărată de cum s-a putut întâmpla una ca asta. Ea parcă nici nu realiza. (…) Ea tot timpul spunea ceva şi pe urmă spunea: Dar, nu vreau să-l învinuiesc pe el! Nu vreau să… Nu ştiu. Adică ea, cumva, aşa spunea, se exprima într-un mod cumva, că ea, ca mamă, ar fi fost vinovată”, a mai relatat femeia.

Mama fetiței trăia în teroare. Ea se simțea urmărită de doi ani

Diana Cojocari, mama fetiței dispărute, i-a relatat însă surorii sale din Republica Moldova și anumite lucruri detalii stranii. Că, în ziua de 23 noiembrie, ziua pe care Diana a indicat-o la Poliţie ca fiind data dispariţiei fiicei sale, s-a trezit greu, ca după o anestezie generală.

„Ea mi-a spus că s-a trezit dimineaţă cu o stare de vomă, de greaţă, de ameţeli, de dureri foarte mari de cap, şi primul lucru pe care l-a făcut, a mers în camera fetei, să vadă unde-i fata şi dacă ea se simte bine. Adică, dacă nu-i e rău la fel ca şi ei. Şi când a mers în cameră, a văzut că acolo nu-i nimeni. N-a vrut să spună Poliţiei”, a mai relatat sora femeii.

Se pare că Diana a încercat să își caute singură fiica și i-a mai povestit surorii sale şi că se simţea urmărită. Îi era teamă de soţul ei, americanul în vârstă de 60 de ani. „Pe parcursul a doi ani ea aşa s-a exprimat că este urmărită de cineva, fie când petrece fata la şcoală, fie când pleacă la cumpărături”, a mai relatat mătușa.

Pe 17 decembrie Diana Cojocari şi tatăl vitreg al Mădălinei au fost arestaţi pentru că nu au raportat dispariţia.

Cazul a intrat şi în atenţia FBI, iar până acum anchetatorii au declarat public că au investigat 250 de piste şi au bătut la 245 de uşi în cautare de martori. S-a fixat şi o cauţiune pentru eliberarea celor doi sub supravghere electronică: 100 de mii de dolari pentru tatăl vitreg şi 250 de mii de dolari pentru Diana Cojocari.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre