Simona Ionescu / Redactor Șef

Celebrul sportiv face un gest suprem pentru mama sa, după ce tatăl lui a părăsit-o

Celebrul sportiv face un gest suprem pentru mama sa, după ce tatăl lui a părăsit-o
Pilotul britanic Lewis Hamilton, care este de șapte ori campion mondial în Formula 1, a decis să facă o schimbare radicală în viața sa.

Hamilton a depășit cu greu pierderea laurilor, anul trecut în fața olandezului Max Verstappen, chiar în ultimul tur al ultimei curse. O vreme a și dispărut din ochii opiniei publice. A fost prezent doar în fața Prințului Charles, de Anul Nou, pentru a fi făcut Cavaler al Imperiului Britanic și a primi titlul de „Sir”.  Dar acum a revenit la echipa sa, Mercedes, pregătindu-se de noul sezon.

Iar sportivul, care a făcut declarații optimiste în privința carierei sale, mai are o surpriză. De fapt, e vorba de un gest de-a dreptul emoționant.

„Nu am zis niciodată că mă voi opri. Iubesc ceea ce fac și este un privilegiu atât de mare să lucrez cu acest grup de oameni. Simt că formăm o mare familie. Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut a fost greu de digerat, așa că a fost nevoie ca eu să mă dau în spate și să încep să mă concentrez pe prezent.

Familia mi-a fost alături și ulterior a venit și momentul în care m-am decis să concurez pentru un nou titlu alături de Toto Wolff (n.r. – șeful Mercedes AMG Petronas) și noul meu coleg, George Russell”, a spus Lewis Hamilton, conform Playtech.ro.

Cum se va numi fostul campion mondial de Formula 1

Lewis Hamilton va pilota și în acest sezon una dintre mașinile Mercedes, unde concurează încă din 2013. Prezent la Expo Dubai 2020, pilotul a dezvăluit că a hotărât să își schimbe numele de familie. El vrea să adauge numele mamei sale, Larbalestier, celui moștenit de la tatăl său. Astfel,  sportivul se va numi Lewis Carl Davidson Hamilton – Larbalestier.

Părinții pilotului de Formula 1, Anthony Hamilton şi Carmen Larbalestier, au divorțat atunci când multiplul campion de Formula 1 era avea doar 2 ani. Până la vârsta de 12 ani a stat cu mama sa și cu cele două surori vitrege, apoi s-a mutat cu tatăl său și cu un alt frate vitreg. Relația lui cu mama sa a rămas mereu una specială. Ea a fost cea care l-a și însoțit la ceremonia de înnobilare.

Sursa foto: Daily Mail

„Sunt foarte mândru de numele familiei mele: Hamilton. De fapt, puţini ştiu că numele (n.r. de familie) al mamei mele este Larbalestier. Şi sunt pe cale să pun asta în numele meu. Pentru că nu înţeleg pe deplin ideea că, atunci când oamenii se căsătoresc, femeia îşi pierde numele. Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton.

Va fi în curând. Nu, nu ştiu dacă va fi în acest weekend. Dar lucrăm la asta (n.r. – înainte de începerea noului sezon al Marelui Circ) ”, a dezvăluit Lewis Hamilton pentru Sky Sports.

Sportivul va ajunge în competiție odată cu deschiderea sezonului 2022 al Marelui Circ va debuta pe 20 martie, cu Marele Premiu de la Bahrain. Vor urma Grand Prix-urile din Arabia Saudită (27 martie) și Australia (10 aprilie).​

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre