Christian Sabbagh, grav bolnav. A ascuns totul până în acest moment: „Cu viața atârnând de un fir…”

Jurnalistul și prezentatorul TV Christian Sabbagh este foarte apreciat de public, mai ales că, în numeroase acțiuni și demersuri jurnalistice, a arătat nedreptatea făcută victimelor violenței domestice și nu numai. A dat întotdeauna senzația de om puternic, astfel că nimeni nu și-a imaginat vreodată că este grav bolnav.
Sabbagh a dezvăluit totul abia acum, într-o mărturisire care a șocat pe toată lumea. Prezentatorul spune că a fost grav bolnav, după ce a suferit un AVC și era să moară. În plus, spune că, deși a fost internat la Spitalul Bagdasar din Capitală, iar medicii „au făcut tot ce au putut”, a fost nevoit să se trateze în afara țării.
„După AVC am zâmbit și am fost pe cont propriu. Zâmbetul din această poză ascunde o luptă pe viață și pe moarte. Eram la câteva zile după un AVC, cu viața atârnând de un fir. Am zâmbit, dar în spate era suferința. Medicii de la Bagdasar au făcut tot ce au putut. Le sunt recunoscător. Îi respect. Au luptat pentru mine. Dar bunăvoința lor nu a fost de ajuns.
Am fost nevoit să-mi caut salvarea în afara sistemului public. Pe banii mei. În privat, unde am găsit tratamente și soluții”, a scris Christian Sabbagh în dreptul unei fotografii, în care apare alături de soția sa, Iulia, la câteva zile după AVC.
Cu toate că este recunoscător personalului medical, Christian Sabbagh a criticat dur sistemul pentru care oamenii plătesc taxe. În ceea ce privește perioada în care a suferit AVC-ul, prezentatorul nu a dezvăluit acest aspect, însă reamintim că acesta a lipsit 3 luni de la pupitrul știrilor în 2024, atunci când a spus că merge în Austria pentru a-și trata fiul, bolnav de autism. Este foarte posibil ca în acea perioadă să fi fost vorba și de tratamentul său, după problema medicală gravă pe care a avut-o.
„Astăzi sunt din nou la pupitrul știrilor Kanal D. Dar nu pot să nu mă întreb, pentru ce plătim taxe?În România, aproape 45% din salariul brut merge către contribuții. Plătim sănătatea ca pe o taxă obligatorie. Iar când viața atârnă de un fir, sistemul îți spune: Așteaptă! Îți spune că nu sunt locuri. Sau bani. Sau aparate. Sau interes. Eu am avut noroc. Am reușit să mă salvez. Dar câți nu apucă? Câți mor cu zile?”, a conchis Christian Sabbagh.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook