Într-un comunicat al instituției se anunță că, începând de ieri, 4 martie, cinci balerini ucraineni refugiați în România au fost incluși și au început programul de studiu.
Astfel, aceștia vor studia alături de balerinii și maeștrii de balet ai Operei din București, ceea ce le va asigura măcar parțial sentimentul de acasă și chiar normalitate. Mai mult, se asigură astfel continuitatea profesională.
La întâlnire a fost prezent și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.
S-au implicat și Teatrul Național, Muzeul Satului şi Muzeul Naţional de Istorie
„Avem aici cinci balerini care au plecat din cauza ororilor de acolo, iar Opera a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile, astfel încât să se menţină în formă.
În funcţie de ce măsuri legislative vom reuşi să adoptăm privind integrarea în muncă a celor care vin din Ucraina,
probabil că li se vor putea oferi şi lor contracte de colaborare. Vreau să-i felicit pe toți cei
care reușesc să se implice în astfel de acțiuni, inclusiv instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, care nu au întârziat să vină în întâmpinarea refugiaților.
Teatrul Naţional din Bucureşti este de asemenea pregătit să primească artişti, așa cum o face și Opera Naţională, pentru a-i integra în echipa lor atât cât va fi necesar. Știu că cei de acolo au folosit autocarul propriu pentru a ajuta la transportul refugiaţilor.
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României au strâns alimente pentru refugiaţi.
De asemenea, Corul Madrigal a înregistrat Imnul Național al Ucrainei alături de Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina cu o voce
minunată.
Este firesc să facem toate aceste lucruri. Iar faptul că Ministerul Culturii este unul cu foarte multe instituţii în subordine şi cu foarte mulţi angajaţi ne ajută să lăsăm o amprentă importantă în acest demers. Ajutorarea unor oameni care au nevoie, mai mult ca oricând, de alți
Oameni”, a declarat ministrul Culturii.
Cinci balerini din Ucraina vor lucra la Operă
„Sunt încântat că putem să venim în întâmpinarea colegilor noștri din Ucraina.
În aceste vremuri grele, Opera Națională București asigură pentru cinci balerini ucraineni posibilitatea de a intra în programul de studii.
Vreau să-mi felicit colegii, angajații ONB, pentru disponibilitatea de a-i susține și pentru omenia de care dau dovadă.”, a afirmat Daniel Jinga, manager director general interimar al Operei Naționale București.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook