Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine a împodobit prima dată bradul de Crăciun și legendele neștiute ale pomului de iarnă

Cine a împodobit prima dată bradul de Crăciun și legendele neștiute ale pomului de iarnă
Un Crăciun nu va fi niciodată de poveste dacă lipsește bradul împodobit. Lucruri neștiute despre această minunată sărbătoare.

Când a fost declarat Crăciunul sărbătoare legală? Care sunt culorile tradiționale ale sărbătorii? Nu știați aceste lucruri până acum.

Cine a împodobit prima dată bradul de Crăciun

După 300 de ani, perioadă în care omenirea a știut că Hristos s- născut la date diferite, în anul 320, Papa Iulius I a proclamat ca 25 decembrie, dată oficială a Naşterii lui Iisus Christos. Iar cel care a introdus Crăciunul ca și sărbătoare cu dată fixă a fost primul împărat roman creştin, Constantin cel Mare.

Chiar și așa, între 1649-1660, în Anglia această minunată sărbătoare a fost interzisă, întrucât creștinii nu au fost de acord cu împăratul. Crăciunul a devenit însă popular grație reginei Victoria a Angliei care a introdus în imperiu tradiţia bradului de Crăciun şi a colindelor. Iar în anul 1836, Alabama a fost primul stat din SUA care a declarat Crăciunul ca sărbătoare legală. Mai târziu, în 1860, celebrul desenator german Thomas Nast l-a creat pe Moș Crăciun.

Tradiția pregătirii curcanului de Crăciun

Legenda spune că prima persoană care a împodobit pomul de iarnă a fost reformatorul protestant Martin Luther. Acesta ar fi văzut cum străluceau stelele printre ramurile unui brad și a hotărât să ducă copacul acasă, unde l-a împodobit cu lumânări, spre imensa bucurie a copiilor săi.

Culorile tradiționale ale Crăciunului – verde, roșu și auriu – au fost introduse mult mai târziu. Verdele e culoarea vieții și a renașterii, roșul simbolizează sângele lui Hristos, iar auriul reprezintă lumina, dar și puterea și regalitatea. În 1867, un industriaș din orașul american Boston a fost impresionat de nuvela „Colinda de Crăciun” a lui Charles Dickens.

Atunci a decis să își închidă fabricile pe toată perioada Sărbătorilor și să ofere fiecărui angajat câte un curcan. De atunci și până în aceste vremuri s-a păstrat tradiția pregătirii curcanului de Crăciun.

Sursă foto: libertatea

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre