Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine sunt românii care trebuie să se vaccineze obligatoriu. Klaus Iohannis a făcut azi anunțul

Cine sunt românii care trebuie să se vaccineze obligatoriu. Klaus Iohannis a făcut azi anunțul
Klaus Iohannis a declarat marți, 22 septembrie, că dorește ca o anumită categorie de români să fie vaccinată neapărat. Și asta în fața noului val al coronavirusului.

Președintele țării a explicat în urmă cu puțin timp cine sunt românii care trebuie să se vaccineze obligatoriu împotriva noului coronavirus. Este vorba de persoanele care fac parte din sistemul medical. Șeful statului a menționat că imunizarea va trebui să devină obligatorie pentru persoanele ce activează în domenii esențiale, precum medicina. „Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin„, a punctat Klaus Iohannis, președintele României, marți.

Ei sunt românii care trebuie să se vaccineze obligatoriu

De asemenea, Klaus Iohannis a mai precizat că diferențierea între persoanele vaccinate și cele nevaccinate se va face prin certificatul verde privind restricțiile impuse de situația pandemică de COVID-19. Potrivit șefului statului, doar acest document este soluția pentru o viață cu mai puține restricții.

Cum stau lucrurile cu a treia doză

Imunizarea împotriva Covid-19 cu cea de-a treiza doză se va face doar în cazul persoanelor care au folosit serurile Pfizer sau Moderna. Valeriu Gheorghiță a anunțat deja în urmă cu câteva săptămâni că România va începe vaccinarea cu cea de-a treia doză. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Valeriu Gheorghiță a oferit detalii.

„În România este în curs de optimizare atât platforma de vaccinare cât și registrul de vaccinare. La acest moment vorbim de administrarea dozei 3 cu un vaccin pe bază de ARN mesager, respectiv Pfizer sau Moderna pentru scheme de vaccinare care au avut inițial acest vaccin, iar persoanele care au primit vaccin de la AstraZeneca propunerea pe care a abordat-o toate celelalte state a fost de a administra unul dintre cele două vaccinuri pe bază de ARN mesager”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, Valeriu Gheorghiță.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre