Simona Ionescu / Redactor Șef

Cineva droghează copiii. Încă un caz cu dulciuri cu canabis date micuților, de data asta în Bulgaria

Cineva droghează copiii. Încă un caz cu dulciuri cu canabis date micuților, de data asta în Bulgaria
După cazul fetiței de trei ani care a ajuns drogată, la spital, în Constanța, alți șase copii care au mâncat dulciuri au ajuns la Spitalul Universitar de Tratament Activ „Dr. Georgi Stranski” din Pleven, Bulgaria.

Încă un caz cu dulciuri cu canabis date micuților, de data asta în Bulgaria. Copiii, îndrăgostiți de dulciuri, au consumat biscuiți cu infuzie de canabis. Potrivit Tanyei Vashkova, expert în relații publice la unitatea sanitară, un copil este tratat pentru ingestia de alte droguri, e vorba de cocaină și opiacee.

Copiii au vârste cuprinse între 4-14 ani

Copiii care au fost spitalizați în ultimele două zile în Clinica de Toxicologie au vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

„Copiii au fost internați în stare gravă, cu tulburări cantitative și calitative ale conștiinței. Ei au fost supuși reanimării, detoxifierii și tratamentelor specifice. În prezent, semnele lor vitale sunt stabile, dar au stare de somnolență”, a declarat Tanya Vashkova.

Din fericire, medicii spun că viața acestora nu este în pericol. Expertul spune că viața copiilor nu mai este în pericol, dar îndemnă pe toți să fie precauți și să nu accepte alimente de la străini sau din surse dubioase. În acest moment autoritățile au deschis o anchetă. Copiii afectați, a adăugat expertul, ar fi primit pachete de biscuiți de la străini.

„Trebuie să monitorizăm întotdeauna ce mănâncă și cu cine interacționează”

O fetiță de trei ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat jeleuri cu droguri

„Aceasta este o problemă gravă care necesită atenția și acțiunea noastră. Ca părinți și adulți, este esențial să fim vigilenți și să asigurăm siguranța copiilor. Trebuie să monitorizăm întotdeauna ce mănâncă și cu cine interacționează.

În acest caz, trebuie să subliniem importanța evitării oricăror produse alimentare oferite de necunoscuți”, a subliniat și Assoc. Dr. Evgenia Burzashka, șeful Clinicii de Toxicologie. Autoritățile le spun părinților și copiilor să își educe copiii cu privire la riscuri și să monitorizeze îndeaproape interacțiunile acestora și alimentele pe care le consumă.

Bărbatul din Constanța a livrat jeleuri cu THC la deschiderea unui salon cosmetic

În ceea ce privește fetița de trei ani care a ajuns drogată la un spital din Constanța, aceasta a mâncat jeleuri cu THC. Dulciurile au fost livrate la deschiderea unui salon cosmetic  de un bărbat român cu domiciliul în SUA.

După o vizită la locuința acestuia, anchetatorii au găsit mai multe droguri pe care bărbatul urma să le distribuie la festivalul care se desfășura în weekend ala mare. Acesta a fost reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre