Simona Ionescu / Redactor Șef

Claudiu Adam, încă un concurs de drift câștigat pe Transalpina. Urmează ceva tare pentru el

Claudiu Adam, încă un concurs de drift câștigat pe Transalpina. Urmează ceva tare pentru el
De când era micuț, Claudiu Adam era numit în presă „copilul fenomen” al driftului pentru felul în care reușea să stăpânească cei 400 de cai putere.

Acum, Claudiu are aproape 18 ani și câștigă concurs după concurs. În acest weekend a alergat cu mașina pe Transalpina. A obținut a doua victorie consecutivă și a devenit principalul favorit pentru a câștiga titlul de campion național absolut.

Podiumul Pro al etapei de pe Transalpina a fost completat de Rareș Gîrda și Gabi Imre.

Pentru Claudiu nu e prima oară când a concurat pe Transalpina. La 15 ani a circulat pe Transalpina cu peste 120km/h, a câștigat primul loc în competițiile greilor. Apoi a reprezentat cu succes România în concursurile de drift internaționale.

Cu steagul țării fluturând pe bolidul său, Claudiu a rămas același puști modest pe care îl știu și-l îndrăgesc prietenii și colegii de școală.

Anul trecut, la 16 ani și jumătate, a obținut un rezultat extraordinar la calificările din etapa de la Prejmer, Brașov. S-a clasat pe primul loc la punctaj și timpi, devansând concurenți cu renume în acest sport.  Pe o ploaie torențială, tânărul pilot a obținut locul 4 la etapa PRO, fiind singurul care a ocupat vreodată acest loc la o vârstă atât de mică.

Claudiu Adam a câștigat locul 1 la campionatul european de Drift Kings din Grecia

Un mare succes l-a înregistrat adolescentul de curând, la sfârșitul lunii mai. A participat în Grecia la campionatul european Drift Kings la clasa Pro2. A reprezentat cu cinste România. A luat locul 1 la grupa sa, fiind cel mai tânăr pilot de pe podium. A câștigat lupta finală după ce s-a întrecut cu un alt român talentat – Radu Vaduva ( locul 2), și el un pilot foarte experimentat, a scris atunci Rețete și Vedete.

De asemenea, Claudiu se mândrește că este cel mai tânăr pilot de drift din Europa și unul dintre cei mai bun în acest sport. Mărturie stau multele diplome și medalii. Încet-încet, cu multă muncă, Claudiu Adam a devenit o vedetă a sportului automobilistic.

Cum a început Claudiu acest sport pe patru roți

Părinții lui Claudiu spun că fiul lor parcă a știut a știut de când a făcut primii pași că o să-și aleagă acest sport sau că va face ceva în domeniul mașinilor. De asta l-au și încurajat și susținut din momentul în care a ales să se urce într-o mașină de curse. De țânc a ales mașinile de curse dintre toate jucăriile și nimic nu exista pentru el. Când a mai crescut și a descoperit internetul, băiatul a căutat o școală care să-l învețe să conducă mașini în mod profesionist.

Claudiu Adam și-a convins părinții, cu insistențele specifice unui copil determinat, să-l ducă la cursuri speciale și să-i găsească un antrenor.

A urcat pentru prima dată la volan la vârsta de 11 ani, iar acum este unul dintre cei mai promițători tineri piloți din România. E îndrăgostit iremediabil de tot ce înseamnă mașini și cai putere: „Prima dată am fost la un show de drift, după care am început să mă uit pe internet la niște curse. Am zis, apoi, să îmi cumpăr un joc pe calculator cu mașini și m-am gândit: Ce ar fi să încerc și în realitate? Mi-am luat un volan, un schimbător, pedale și acesta a fost începutul. În final, am făcut o școală”, a declarat Claudiu Adam pentru evz.ro, în 2019.

Prima mașină pe care a condus-o a fost un BMW E36, cunoscut sub numele de „pisicuță”, „o mașină destul de bună”.

Dezvăluiri la Survivor. Jador a vorbit despre secretul unui concurent, înainte de finală

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre