Simona Ionescu / Redactor Șef

Codin Maticiuc a câștigat cea mai mare donație: 100.000 de euro de la Mihai Bendeac

Codin Maticiuc a câștigat cea mai mare donație: 100.000 de euro de la Mihai Bendeac
Codin Maticiuc apare des în lumina reflectoarelor, unii oameni considerând că este „un crai de Dorobanţi”. Însă, în spatele a ceea ce publicul vede pe rețelele de socializare, el este un om sufletist și muncitor.

Codin Maticiuc s-a emoționat până în măduva oaselor după un apel primit de la Mihai Bendeac. Convorbirea avea ca scop să îl anunțe că tocmai a primit în cont 100.000 de euro, sumă pe care să o adauge la strângerea de fonduri dedicată renovării spitalelor publice. 

Mihai Bendeac, cadou de 100.000 de euro, în scopuri nobile

Mihai Bendeac a lansat recent o carte, numită „Jurnalul unui burlac – Conversații cu mama”, care se bucură de un succes nemaipomenit. Prima tranșă de bani obținută din vânzări valorează 100.000 de euro, suma pe care a decis să o transfere în contul lui Codin, dedicat renovării spitalelor publice. Actorul ar fi trebuit să împartă jumătate din sumă cu editura și jumătate îi revenea lui și mamei sale. 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)

„GIVEAWAY – 100.000 de euro! – cel mai mare giveaway din România Boom! Cel mai mare giveaway de anul ăsta și cred ca din istoria social media: o sută de mii de euro, cash. #hugegiveaway, senzațional, nemaivăzut și nemaiîntâlnit! Uimitor, efectiv n-o să vă vină să credeți!  Cât ține giveaway-ul? Două săptămâni. Atât și nici o secundă în plus. Atât i-a trebuit lui Mihai Bendeac ca să vândă câte, Doamne, iartă-mă, cărți a vândut el astfel încât să facă o plată astăzi de 100.000 de euro în contul fundației Metropolis pentru inițiativa mea de a renova spitale de stat la care el s-a alăturat. De astăzi cauza #spitalepublicedinbaniprivati este mai puternica cu 100.000 de euro, exact cât să am aripi sa cutez a începe renovarea secției de nefrologie pediatrica. Ce vorbesc eu sa încep? Cu banii ăștia pot face chiar jumătate, cel puțin la ochi căci nu am un deviz. Da, v-am mai spus ca Mihai donează toți banii încasați pe cartea lui, «Conversații cu mama», iar suma este atât de mare pentru ca și editura lui, Bookzone, a renunțat la orice profit în favoarea acestei cauze sociale. Le mulțumesc atât lui cat și lor”, a scris Codin Maticiuc pe contul lui de Facebook și pe cel de Instagram.

GIVEAWAY este o acțiune care are ca mesaj „oferă în dar și dă mesajul mai departe”, astfel încât să se formeze un lanț uman care să doneze în scop caritabil.

Codin Maticiuc renovează pe cont propriu secția de Oncologie Pediatrică, de la Spitalul Fundeni

Ulterior, afaceristul a precizat că singura rugăminte pe care o are la prietenii virtuali este să dea share la postarea lui. Codin Maticiuc renovează pe cont propriu secția de Oncologie Pediatrică, de la Spitalul Fundeni. A început pe 1 septembrie lucrările de renovare la etajul 7 al Spitalului Fundeni, etaj unde se află secţia de Oncologie Pediatrică.

„Da, Mihai Bendeac este influencer deși el nici nu știe asta și nici nu i-ar plăcea sa afle deci sper sa nu citească aceste rânduri vreodată. Un influencer mare, unul care-și folosește «puterea» așa cum cred eu ca trebuie folosită. Un influencer care astăzi a făcut și primul lui GIVEAWAY. Cel mai mare din istoria României. Nu vrea în schimb nimic. Nu va cere sa dați vreun like sau sa urmăriți pe cineva. Va cer eu sa ne urmăriți în aceasta aventura a renovării spitalelor publice ca să vedeți ce #FACEM cu banii. Atât. Vă pup, vă mulțumesc dacă ați citit până aici și dacă dați un share. Lu Mihai nu îi mulțumesc, că se supără”.

Meniu sănătos de Crăciun. Fiți cumpătați!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre