Simona Ionescu / Redactor Șef

Colțul de Rai al celebrului cântăreț Gheorghe Turda. Acolo își liniștește sufletul

Colțul de Rai al celebrului cântăreț Gheorghe Turda. Acolo își liniștește sufletul
De câțiva ani, de când soția a plecat la cele veșnice, Gheorghe Turda se retrage în cel mai frumos loc din lume. Un mic colț de Rai din Câmpina.

A achiziționat casa în 1996 și totul a fost făcut de regretata sa soție. Este locul unde Gheorghe Turda își încarcă bateriile.

Colțul de Rai al celebrului cântăreț Gheorghe Turda. Acolo își liniștește sufletul

Într-un interviu pentru Ego, Gheorghe Turda a povestit despre locul pe care îl are în inima sa. E vorba de casa de vacanță din Câmpina, care poartă amprenta soției sale, Elisabeta, care s-a stins din viață în 2009. Fostă prim-balerină a Ansamblului Rapsodia, aceasta a avut un turneu în Japonia, la Hiroshima, în urma căruia s-a îmbolnăvit.

”Noi ne-am luat din dragoste, ne-am iubit. Ea s-a îmbolnăvit însă în turneul din 1987. La scurtă vreme, după ce a revenit acasă, a fost diagnosticată cu leucemie cronică trombocitară. S-a luptat mult cu boala, vreo 20 de ani”, a povestit Gheorghe Turda.

Locuința a fost sfințită în 1998 de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Pentru că-și doreau mult o casă de vacanță, cei doi au găsit locul de vis, la Câmpina, iar soția artistului, fostă dirigintă de șantier, s-a ocupat de tot. Iar ce a ieșit este cu adevărat formidabil. Gheorghe Turda se laudă nu doar cu cei 70 de cireși dulci și amari, dar și cu doi brazi, din care unul argintiu, plantați de el și fosta sa parteneră de viață. E un loc unde se strânge familia și se relaxează, iar artistul se bucură de fetele și nepoți.

” Ea a plantat cu drag și toate florile din grădină, trandafirii, lalelele… Iar în foișor se află șezlongul nepoților, când vin pe aici. E o grădină de Rai, la Gheorghe Turda. (…) Regretata mea soție a fost dirigintă de șantier, am cumpărat casa la roșu, femeie ca ea nu mai există, gospodină și cu idei.

În casă avem și icoane, multe cu Sf. Gheorghe, și câteva caricaturi și diplome. Locuința a fost sfințită în 1998 de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de ziua soției mele. Mi-a ținut atunci vreo 180 de inși în picioare, mai întreba și lumea: ”Mai ține mult slujba, că murim de foame”, a spus cântărețul.

Sursă foto: ego

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre