Dacă ați avut vreodată dorința de a vă crea propria casă, veți găsi sursă de inspirație în aceste case neobișnuite. Ați locui într-o Casă a Cuburilor sau în Casa Cochilie? Iată povestea construcției acestor case.
Casa Cuburilor din Rotterdam
Povestea Casei Cuburilor din Rotterdam este cu adevărat fascinantă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost complet distrus, fără a lăsa rămășițe semnificative. După război, a existat o nevoie considerabilă de a reconstrui orașul din punct de vedere arhitectural, obiectivul fiind acela de a-l face distinct. Ca urmare, au existat încercări de a contracara designul utilitarist anterior, ceea ce a dus la construirea Caselor cubice, unul dintre cele mai mari exemple ale primelor icoane ale modernismului din oraș.
Galben pentru optimism și vitalitate
De asemenea, au fost luate măsuri pentru a face structurile mai atrăgătoare, deoarece reamenajarea orașului includea mai ales arhitectură gri. Prin urmare, galbenul a fost ales pentru fațadă datorită influenței psihologice pe care o produce, adică optimism și vitalitate. Interiorul fiecărui cub este împărțit în trei niveluri conectate de o scară subțire din lemn.
Una dintre cele șapte minuni ale zonei Tricity
O altă clădire de pe lista cu cele mai ciudate case din lume pare desprinsă direct dintr-un basm. Krzywy Domek este o structură comercială din Sopot, Polonia, care se distinge prin stilul său arhitectural distinctiv. Pentru că forma clădirii oferă aspectul vizual de deformare.
Krzywy Domek a fost deschisă pentru public în 2004, iar de atunci a obținut mai multe onoruri și distincții, fiind numită una dintre cele șapte minuni ale zonei Tricity. Arhitecții au fost inspirați de ilustrațiile de basm ale pictorului polonez Jan Marcin Szancer. Acesta creează iluzia unei oglinzi funhouse prin modificarea aspectului unei structuri tradiționale.
Intrare cu vitralii multicolore
Designul distinctiv al ciudatei clădiri dă iluzia că se lasă, se topește și se deformează. Cu ferestre cu rame de gresie și o intrare cu vitralii multicolore, ea completează unele dintre caracteristicile estetice ale clădirilor învecinate. Țiglele de smalț verde-albastru de pe acoperișul clădirii arată ca niște solzi de dragon, evocând Casa Batlló a lui Antoni Gaudi din Barcelona. Interiorul Krzywy Domek cuprinde cafenele, birouri, cluburi de noapte și un perete pe care celebritățile poloneze își scriu numele după ce au vizitat celebra structură.
Casa cochilie, inspirată din din forma spiralată a cochiliei cefalopodelor nautilus
În timp ce o cochilie ar putea fi casa ideală pentru o moluște, cum se prezintă ea ca locuință pentru oameni? Această casă frumoasă, dar neobișnuită, se inspiră din forma spiralată a cochiliei cefalopodelor nautilus, precum și din stilurile arhitecturale ale lui Frank Lloyd Wright și Antoni Gaudi. Arhitectul, Javier Sinosiaian, a construit structura folosind Ferro-ciment, care cuprinde straturi subțiri de beton aplicate peste sârmă de pui armată cu oțel. Acest lucru înseamnă că structura este foarte ușoară, dar și rezistentă la cutremure.
Design în formă de spirală
De asemenea, a permis formarea unor curbe rotunjite în mod natural, fără a fi nevoie de coloane sau pereți portanți, iar ferestrele mici de tip portal din pereții învelișului permit luminii să pătrundă în interior. Totuși, cea mai mare parte a iluminării provine de la peretele de vitralii mici, fiecare dintre acestea fiind de o culoare diferită. Interiorul este spațios, deoarece nu există pereți de delimitare, iar designul în spirală contribuie la senzația de flux organic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook