Simona Ionescu / Redactor Șef

Consumați această vitamină și țânțarii nu se vor mai apropia

Consumați această vitamină și țânțarii nu se vor mai apropia
Anul acesta, mai mult ca niciodată, țânțarii nu vor să ne dea pace. Cum îi ținem la distanță? Cu ajutorul unei vitamine benefice pentru organism.

Este sezonul țânțarilor și toți românii se plâng că au devenit un coșmar. Le puteți ține piept dacă veți administra o vitamină cu virtuți incredibile.

Consumați această vitamină și țânțarii nu se vor mai apropia

Aveți probleme cu țânțarii și orice soluții ați folosit aceștia nu vor să plece? Nu considerați aceste zburătoare ca fiind inofensive, pentru că pot transmite boli grave. De la boala Zika, Chikungunya, encefalita La Crosse, febra Galbenă, febra Rift Valley, febra Dengue/Denga, febra West Nile sau malarie. Apelați la ajutorul unei vitamine cu adevărat senzaționale. Este vorba de vitamina B1, cunoscută și sub denumirea de tiamină.

Aceasta este un excepțional repelent natural, care dă pielii un miros asemănător cu cel al drojdiei, ce nu este deloc suportat de țânțari.

Ce alimente conțin această vitamină

De asemenea, vă sunt de mare ajutor alimente care au în compoziție vitamina B1. E vorba de varză, broccoli, fasole verde, ceapă, spanac sau seminţe de floarea soarelui. Introduceți în dietă și leguminoase, carne de porc, orez brun dar și cereale. Pe de altă parte, vitamina B1 ajută organismul să genereze și energie și este de un real ajutor pentru creșterea și buna funcționare a celulelor. Tot tiamina este necesară pentru descompunerea grăsimilor și menține tonusul muscular.

Menține sănătatea părului

Pe de altă parte, vitamina B1 este renumită pentru că menține sănătatea părului, dar și a pielii, ochilor, gurii, ficatului și nu în ultimul rând a sistemului nervos. De aceea, e bine să o administrați atunci când treceți prin perioade foarte stresante. Tot vitamina B1 este cea care are proprietăți antioxidante recunoscute și reușește să protejeze corpul de semnele îmbătrânirii. Nu în ultimul rând, tiamina este foarte bună pentru inimă prevenind eventualele afecțiuni.

Sursă foto: bzi

 

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre