Simona Ionescu / Redactor Șef

Se întamplă și la ei! Un caz revoltător despre cum sunt copiii îndoctrinați în școli de „cultul trans”

Se întamplă și la ei! Un caz revoltător despre cum sunt copiii îndoctrinați în școli de „cultul trans”
Scandalul de la Liceul „George Coșbuc” din București e replicat și în alte locuri din lume. Unele ajung în presă, cum e și acest caz din Marea Britanie. Ca și la noi, copiii sunt învățați în școală că pot fi și altceva decât sunt, că își pot alege genul, dar și alte nume, iar profesorii îi apelează după cum își doresc minorii.

„Fiul meu adolescent a fost îndoctrinat de cultul trans”, aceasta e mărturia unei mame din Anglia care a ajuns în pragul disperării. Ea a decis să vorbească cu jurnaliștii despre „cultul trans” încurajat în școli, pentru a trage un semnal de alarmă tuturor părinților care se confruntă cu situații similare.  Femeia se declară „îndurerată” în legătură cu opțiunile fiului care și-a dezvăluit dorința de a deveni fată. Însă asta s-a întâmplat doar după ce a fost stimulat de „profesori activiști” și fără să fi avut semne în această direcție toată viața lui de până acum doi ani.

Copiii din Marea Britanie, îndoctrinați de „cultul trans”

Mama unui adolescent aflat în proces de tranziție de la sexul bărbătesc, cu care s-a născut, la cel feminin, a dezvăluit angoasa în care trăiește de când fiul ei a decis că vrea să devină fată. Londoneza, mamă a doi copii, a rămas șocată în urmă cu doi ani, când fiul ei de 17 ani a anunțat-o că el „crede” că s-a născut într-un corp greșit. Femeia a vorbit cu jurnaliștii de la MailOnline sub anonimat, deoarece se teme că fiul ei, acum în vârstă de 19 ani, ar putea să o excludă din viața lui dacă ar ști cum se simte cu adevărat din cauza acestei situații.

„Mă simt binecuvântată că încă mai am copilul în viața mea. Încă mai am speranțe. De la sala de clasă la clinică, asta este povestea mea. Fiul meu s-a îmbolnăvit într-un mod ireversibil. Nici măcar nu pot să descriu șocul prin care am trecut. I-am spus: Știi că suntem îndurerați?  Dar când vorbești cu el este ca și cum ai vorbi cu un decor de carton al copilului tău. Parcă este posedat” – e mărturia șocantă a femeii.

Părinții riscă să fie urmăriți penal dacă nu acceptă

Săptămâna trecută, alți părinți de copii trans din Marea Britanie au cerut insistent Serviciului Procuraturii Coroanei să-și revizuiască îndrumările privind identitatea de gen. Având în vedere cum evoluează lucrurile, una din temeri este că mamele și tații ar putea fi urmăriți penal pentru „abuz domestic” dacă vor continua să folosească  numele sau prenumele originale ale copilului lor.

Tot mai multe voci spun că ghidarea tinerilor spre a face tranziția de la sexul nativ la altul e grăbită de adepții mișcării „trans) (Sursa foto: Pixabay)

Mama londoneză a povestit că atunci când fiul ei avea 17 ani, le-a spus profesorilor săi că el „crede că ar putea fi trans”. Din acel moment, profesorii au început să îl numească, la clasă, folosind pronumele feminin și numele de fată pe care băiatul și l-a ales.

La vârsta de 18 ani, după ce a absolvit liceul, băiatul a mers la medicul de familie, care l-a îndrumat la Serviciul de Dezvoltare a Identității de Gen (GIDS) de la Tavistock. Tavistock and Portman NHS Foundation Trust este o instituție medicală specializată în sănătate mintală cu sediul în nordul Londrei. Aceasta gestionează majoritatea cazurilor de tranziție de gen în capitala britanică.

Serviciul de Dezvoltare a Identității de Gen, un pericol pentru tineri

Este de menționat că în 2022, un raport al medicului pediatru Dr. Hilary Cass concluziona că GIDS „nu ​​reprezintă o opțiune sigură sau viabilă pe termen lung” pentru copii. Raportul ei a constatat că procesele de evaluare pe baza cărora erau recomandate și mijlocite tratamentele cu hormoni ale centrului, împreună cu colectarea datelor și modelul de servicii, trebuiau revizuite.

Dr. Cass a concluzionat că centrul a fost copleșit de numărul mare de cereri. Pe de altă parte, pediatrul a stat de vorbă cu foști pacienți care au acuzat instituția că îi grăbește pe copii să utilizeze medicamente care blochează pubertatea, fără a se interesa în profunzime de sentimentele lor – o referire la tehnicile de afirmare preferate de mulți la Tavistock.

În cazul relatat de MailOnline, se arată că GIDS l-a transferat rapid pe fiul londonezei la Clinica de identitate de gen pentru adulți, unde acesta a primit imediat hormoni care i-au început tranziția spre a deveni femeie. „Le vând o minciună. Percepția tinerilor este că NHS (n.r. – sistemul național de sănătate britanic) ar fi de încredere. În realitate, acesta e plin de activiști trans infiltrați. Fiul meu spune că este trans și profesorii lui spun „este în regulă”.

Fiul meu avea un profesor activist. Este un cult. Știu că încă ne iubește, dar a fost îndoctrinat. Câți copii vor mai fi mutilați? Când va fi trasă linia? Trebuie doar să păstrez dovezile, astfel încât, dacă fiul meu abandonează ideea că e trans, să pot să dau în judecată școala”, a mai spus, copleșită, femeia.

Mărturii șocante din America

În comentariile articolului, mai multe persoane au relatat propriile experiențe cu ceea ce mama londoneză numește „cultul trans”.

„Locuiesc în California, lucrez ca profesor. Mi s-a spus despre comisia de disciplină și eventuala concediere dacă nu folosesc pronumele preferate de elevi și dacă nu le validez deciziile. Am avut trei astfel de elevi anul trecut. Am fost ușurat când au trecut mai departe și anul acesta nu am niciun elev ca ei”, a relatat un cadru didactic.

Alt american a menționat că „în California, ca dascăl, vei fi adus în fața comisiei de disciplină, apoi concediat pentru că nu ai folosit pronumele preferat de elev”.

„E prea mult ce se întâmplă. Profesorii trebuie doar să se refere, nu să intervină. Rămâi să faci ceea ce ești plătit să faci, să predai”, a mai comentat un cititor.

Un fost cadru didactic  mărturisește că s-a simțit copleșit de „cultul trans” și a ales să demisioneze. „Acesta este parțial motivul pentru care am părăsit munca la catedră. Dacă nu promovezi cu entuziasm acest lucru, ești penalizat și nu vei obține un calificativ bun la evaluarea anuală”, a arătat acesta.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre