Simona Ionescu / Redactor Șef

Copilul lui Colin Farrell e grav bolnav. Aceste imagini vor frânge inimile tuturor

Copilul lui Colin Farrell e grav bolnav. Aceste imagini vor frânge inimile tuturor
Protagonist în filme de succes ale marilor case de producție dar și în unele independente încă din anii 2000, actorul irlandez Colin Farrell are o carieră fulminantă. A primit numeroase premii și nominalizări, inclusiv două Globuri de Aur și o nominalizare la Oscar. E considerat unul din cei mai mari actori de film al Irlandei și a fost inclus, anul trecut, pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume. Din păcate, trăiește o dramă.

Dincolo de toate acestea, drama prin care trece actorul este greu de neimaginat. Copilul lui Colin Farrell e grav bolnav, iar acesta a decis să distribuie imagini care  au frânt inimile fanilor. James  este fiul cel mare al actorului. Are 20 de ani și suferă de sindromul Angelman.

Copilul s-a născut cu această tulburare neurogenetică, care cauzează întârzieri în dezvoltare, probleme de echilibru și alte dificultăți.

Actorul Colin Farrell are un fiu care suferă de sindromul Angelman (Instagram / Revista People)

Cazul fiului actorului Colin Farrell este atât de sever încât el nu poate vorbi și are nevoie de un îngrijitor permanent pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Condiția fiului său, ajuns la o vârstă critică, l-au determinat pe celebrul actor să înființeze o fundație pentru alți adulți cu dizabilități intelectuale.  

Colin împarte custodia lui James cu fosta sa parteneră, modelul canadian Kim Bordenave. De asemenea, el mai are un fiu, Henry, de 14 ani, cu Alicja Bachleda-Curús, colega sa din filmul „Ondine” din 2009.

Copilul lui Colin Farrell e grav bolnav

În timpul unei ședințe foto pentru revista People, James este văzut jucându-se cu o minge în curtea din spate a casei și încercând să integreze o jurnalistă în această activitate, aruncând mingea către ea. Colin a mărturisit că James „a muncit atât de mult toată viața sa” pentru a învăța „repetiția” și „echilibrul” și pentru a-și îmbunătăți „mersul șovăitor.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by All Time Entertainment (@alltime_ent)

El și-a amintit un episod din copilăria fiului său. „Când a început să se hrănească singur pentru prima dată, fața lui arăta ca un tablou de Jackson Pollock, la final. Dar reușește, se hrănește frumos. Sunt mândru de el în fiecare zi, pentru că doar cred că este magic”.

„Este prima dată când vorbesc despre asta și, evident, singurul motiv pentru care vorbesc este că nu pot să-l întreb pe James dacă vrea să facă asta”, a mai spus Colin Farrell. De asemenea, actorul a împărtășit că vorbește cu James ca și cum acesta ar fi un tânăr de 20 de ani perfect normal.

Fundația „Collin Farrell” vine în sprijinul altor tineri cu nevoi speciale

Unul din motivele pentru care a înființat Fundația „Colin Farrell” este că, atunci când persoanele cu nevoi speciale împlinesc 21 de ani, devin neeligibile pentru anumite ajutoare care le erau disponibile anterior, ceea ce pune familiile acestor tineri adulți în mare dificultate.

Pentru a veni în sprijinul fiului său și a altor tineri cu aceleași probleme, actorul a înființat Fundația „Colin Farrell”

„Odată ce copilul tău împlinește 21 de ani, este cam pe cont propriu a spus Colin, cu mai puțin de două luni înainte ca James să ajungă la această vârstă. Toate măsurile de siguranță care au existat până atunci, clasele speciale de educație, toate acestea dispar, așa că rămâi cu un tânăr adult care ar trebui să fie o parte integrată a societății noastre moderne și, de cele mai multe ori, este lăsat în urmă”.

Scopul Fundației „Colin Farrell” este de a oferi „mai multe oportunități pentru familiile care au un copil cu nevoi speciale, pentru a primi sprijinul pe care îl merită, practic asistența în toate domeniile vieții”, arată Daily Mail.

Ce este sindromul Angelman

Sindromul Angelman este o afecțiune genetică care afectează sistemul nervos și provoacă dizabilități fizice și de învățare severe. O persoană cu sindrom Angelman are o speranță de viață aproape normală, dar va avea nevoie de sprijin pe tot parcursul vieții.

Primele simptome apar în jurul vârstei de 5 – 12 luni, de exemplu imposibilitatea de a sta nesusținut sau de a face zgomote. Mai târziu, este posibil să nu vorbească deloc sau să poată spune doar câteva cuvinte. Cu toate acestea, majoritatea copiilor cu sindrom Angelman vor putea comunica folosind gesturi, semne sau alte sisteme.

Pacienții cu sindrom Angelman pot avea dificultăți la mersul pe jos din cauza problemelor cu echilibrul si coordonarea (ataxie). Brațele lor pot tremura sau pot face mișcări sacadate, iar picioarele lor pot fi rigide.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre