Simona Ionescu / Redactor Șef

Mizerie de nedescris acasă la magicianul David Copperfield. Imagini cutremurătoare

Mizerie de nedescris acasă la magicianul David Copperfield. Imagini cutremurătoare
David Copperfield este, probabil, cel mai cunoscut iluzionist american contemporan. Acesta este descris de către Forbes ca fiind magicianul cu cel mai mare succes comercial din istorie. Show-urile sale de televiziune au câștigat 21 de Premii Emmy, dintr-un total de 38 de nominalizări.

Fotografii cutremurătoare din casa magicianului David Copperfield arată o mizerie de nedescris. Acestea ar fost surprinse în super-penthouse-ul din Manhattan, o proprietate cu o valoare de piață de 7 milioane de dolari.  

David Copperfield este dat în judecată pentru că și-a distrus apartamentul (Curtea Supremă New York)

Magicianul David Copperfield a fost dat în judecată și este acuzat că a „distrus” penthouse-ul său luxos de 7 milioane de dolari din Manhattan, lăsându-l într-o stare de „degradare totală” care ar putea deteriora întreaga clădire, conform unui proces bombă.

Penthouse-ul lui David Copperfield din Manhattan, distrus de acesta (Curtea Supremă New York)

Celebrul iluzionist este acuzat că a abandonat penthouse-ul „odinioară impecabil” de la The Galleria de pe East 57th Street în jurul anului 2018, conform plângerii depuse de consiliul clădirii. Fotografiile din interiorul apartamentului, care se află la etajul 54 al clădirii, arată „deteriorarea și degradarea” descrise în plângere: o cadă murdară, mochetă pătată, vopsea decojită, găuri mari în tavan și multe altele, notează Daily Mail.

Mizerie de nedescris acasă la magician

În plângere este menționat că apartamentul se află într-o stare de mizerie totală și că a suferit daune nereparate provocate de apă, „atât de severe încât prezintă riscuri pentru structura de beton a clădirii”, facilitând dezvoltarea mucegaiului și a igrasiei și punând în pericol imediat alte apartamente din clădire. În acest zgârie-nori și-a pierdut viața și fiul de patru ani al muzicianului Eric Clapton, care a căzut de la o fereastră de la etajul 53.

Cada din baia principală din penthouse-ul lui David Copperfield din Manhattan, distrus de acesta (Curtea Supremă New York)

În proces, magicianul David Copperfield este acuzat de provocarea unor daune estimate la 3 milioane de dolari unității de 15.000 de metri pătrați și altor locuințe ale chiriașilor, conform The Independent. „După încercări de a rezolva această problemă timp de ani de zile, consiliul nu a avut altă opțiune decât să recurgă la acțiuni legale”, a declarat avocatul administratorilor clădirii, Joshua Stricoff, pentru DailyMail.com.

Penthouse-ul lui David Copperfield din Manhattan are inclusiv bucăți din pereți lipsă (Curtea Supremă New York)

David Copperfield a lăsat în paragină locuința  ce valorează milioane de dolari

Plângerea susține că magicianul David Copperfield încearcă să vândă proprietatea, dar afirmă că starea unității „violează clar” regulamentele consiliului.

Penthouse-ul lui David Copperfield din Manhattan nu are numai mocheta distrusă (Curtea Supremă New York)

„În stilul său tipic, Copperfield refuză să confrunte consecințele acțiunilor sale și neagă orice responsabilitate pentru daunele pe care le-a cauzat clădirii și foștilor săi vecini”, se mai arată în plângere. Copperfield a achiziționat penthouse-ul în octombrie 1997 pentru aproximativ 7,4 milioane de dolari, conform actelor depuse în instanță.

Penthouse-ul lui David Copperfield din Manhattan se află la etajul 54 al clădirii (Curtea Supremă New York)

Un reprezentant al lui Copperfield a declarat pentru The Independent că fotografiile incluse în dosar „nu reflectă starea actuală a apartamentului”, adăugând că problema va fi soluționată în instanță.

Sursa foto: Instagram, Curtea Supremă de Justiție New York

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre