Simona Ionescu / Redactor Șef

Corina Chiriac, fotografii de colecție cu mama sa. „Puțini pianişti îl cântă pe Chopin ca ea”

Corina Chiriac, fotografii de colecție cu mama sa. „Puțini pianişti îl cântă pe Chopin ca ea”
„Mama, doar mama, fără a fi datoare, îți dă tot ce-n suflet are”, sunt versurile unei melodii interpretate de Corina Chiriac. Cu sufletul plin de dragoste și dor pentru mama sa plecată la Ceruri, celebra cântăreață a postat câteva fotografii de colecție.

Pe 5 martie 2024 ar fi fost ziua mamei Corinei Chiriac. Vedeta a împărtășit câteva fotografii de colecție cu mama sa și a scris și un mesaj care i-a făcut pe fani să aibă lacrimi în colțul ochilor.

Numele mamei Corinei Chiriac înseamnă „răsărit de soare”

Corina Chiriac și-a bucurat fanii cu câteva cuvinte despre femeia care i-a dat viață și incredibilul talent al acesteia de a cânta la pian. A fost mama perfectă pe care artista o poartă în suflet până când se vor reîntâlni din nou… „Dragi prieteni, bun găsit. Azi este ziua de naștere a Mamei mele. Este bucuria mea să o evoc. Născuta pe 5 Martie 1920 la București, într-o familie de armeni refugiați după măcelul din Turcia, (1915)  bunicii mei armeni au venit cu nimic în valiză în România, țară care i-a primit cu căldură.

La Botez a primit numele Arşaluis, care înseamnă „Răsărit de soare”. Aşa este la armeni, numele reprezintă ceva… De exemplu pe sora ei o chema Hasmig, care înseamnă Floare de Iasomie ! Povestea întreagă a familiei mele o găsiți în cartea mea de amintiri Minuni Trăite, publicată la Editura Şcoala Ardeleană, cu minunata prefață a Domnului Doctor Dulcan.

Corina Chiriac si mama
Corina Chiriac, fotografii de colecție cu mama. Sursă foto: Facebook

„A fost o mamă perfectă”

Mama era frumoasă, talentată muzical şi timidă, sfioasă aş spune. Asta, plus vremurile urâte din tinerețea ei, Războiul al 2-lea Mondial, apoi comuniştii agresivi din anii 1950, au făcut-o să dea mulţi paşi înapoi de la o carieră de pianistă, rămânând doar profesoară de pian. Mi-e ciudă, pentru că puțini pianişti îl cîntă pe Chopin ca mama!

A fost o mamă perfectă şi nu am nici o îndoială că mă veghează din Lumina Sfântă a Cerului. Mama, mamele noastre, părinții si rudele, prietenii şi toți cei pe care i-am întâlnit în viață, sunt Dincolo, sunt vii, frumoşi şi sunt lângă noi până când ne vom reîntâlni. Te iubesc Mama!”, a fost mesajul tulburător al Corinei Chiriac.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre