Simona Ionescu / Redactor Șef

Cozonacul pufos Babka, deliciul de pe masa tradițională de Înviere. Nu vă puteți opri la o singură felie

Cozonacul pufos Babka, deliciul de pe masa tradițională de Înviere. Nu vă puteți opri la o singură felie
Ne mai despart doar puține zile de Învierea Domnului, iar gospodinele au început să se gândească ce rețete de cozonac să folosească pentru a pregăti cel mai bun desert.

Dacă vreți să încercați ceva cu adevărat extraordinar, aveți acum posibilitatea să faceți cozonacul pufos Babka, în fața căreia nimeni nu poate rezista.

Rețeta este foarte simplu de realizat, iar familia și prietenii vor fi foarte fericiți că vor gusta dintr-un cozonac pufos și delicios. Amestecați 120 ml lapte călduț, 2 lingurițe cu sare, 7 g drojdie, 150 g zahăr, coaja de la o portocală cu 14 g de zahăr vanilat.

Adăugați 500 g făină și începeți să amestecați cu mâna. Încorporați și 150 g unt moale și amestecați în continuare câteva minute. Când untul a intrat foarte bine în produs, puneți alte 200 g făină și continuați să amestecați. Mai puneți puțin ulei, lăsați să intre bine în aluat, apoi acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați două, trei ore la loc călduț.

Se lasă la cuptor 40-45 de minute

Cât timp se odihnește aluatul, pregătiți compoziția. Puneți într-un castron 250 g ciocolată topită, o lingură mare cu cacao, 150 g unt topit, 200 g nuci bine măcinate și amestecați foarte bine. Presărați puțină făină pe masa de lucru, puneți din nou aluatul și frământați.

Tăiați aluatul în două, mai frământați puțin fiecare bucată în parte. Întindeți fiecare bucată cu făcălețul până obțineți o formă ovală. Puneți umplutura și întindeți bine pe toată suprafața aluatului, apoi împrăștiați 50 g nucă. Rulați foarte bine și aveți grijă la capete ca să nu iasă umplutura.

Folosind un cuțit, crestați bine pe jumătate, ca să puteți împleti cele două bucăți și puneți în forme de cozonac, unde în prealabil ați așezat o hârtie de copt.

Lăsați la dospit pentru 20 de minute, apoi introduceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Se coace circa 40-45 de minute. Faceți un sirop din 80 ml apă fiartă și două linguri cu zahăr și ungeți bine cozonacii folosind o pensulă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre