Negrese cu căpșuni acoperite cu ciocolată

Negrese cu căpșuni acoperite cu ciocolată
Cum sună o negresă groasă, „fudulă”, cu glazură dulce de căpșuni și topping de ciocolată mătăsoasă? E ceva de nedescris de bun. Un desert cu care vei cuceri lumea!

Negresele sau brownies sunt prăjiturile de care nu ne mai săturăm cât sunt de bune. Și, mai ales, nu sunt deloc greu de preparat. Iar rezultatul e pufos, onctuos, și plin de aromele splendide ale ciocolatei. În mod opțional, dacă doriți să pregătiți rețeta vegană, folosiți ingrediente adecvate, păstrând exact proporțiile.

Ingrediente pentru negrese cu căpșuni acoperite cu ciocolată

Negrese: 80 g de ciocolată neagră

80 g de unt

1 cană de zahăr

100 g de iaurt

1 ceașcă de făină

1/2 cană de pudră de proteine de ciocolată neagră

1 cană de lapte

1/4 cană de pudră de cacao

1/2 cană de ciocolată neagră bucăți / chipsuri

Glazură de căpșuni: 35 g de unt, la temperatura camerei

30ml piure de căpșuni

200g zahăr pudră

1 linguriță de colorant alimentar roșu (opțional)

Topping: 200 g de ciocolată, topită

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă pătrată cu hârtie de copt. Se topește ciocolata cu untul, apoi se adaugă zahărul. Adăugați laptele și iaurtul. Se amestecă până se omogenizează. Se cerne cacaoa, făina și pudra de proteine. Amestecați până când devine omogen și lucios. (Este posibil să fie nevoie să adăugați mai mult lichid, în funcție de făina / proteina pe care o folosiți. Amestecul ar trebui să fie gros, dar să poată fi turnat). Încorporați bucățile de ciocolată.

Transferați aluatul obținut în tava de copt pregătită și întindeți-l uniform. Introduceți în cuptor pentru a se coace timp de 30 de minute, sau până când părțile laterale sunt coapte și mijlocul este încă ușor lipicios. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Folosind un mixer vertical, bateți împreună ingredientele pentru glazură până când devine ușoară și cremoasă. Se întinde deasupra negreselor răcite, apoi se acoperă cu ciocolata topită. Se lasă la frigider până se întărește.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre