Simona Ionescu / Redactor Șef

Crima din Mangalia. Intră în scenă și iubitul Alinei. Ce spune despre Loredana, prietena ucigașă

Crima din Mangalia. Intră în scenă și iubitul Alinei. Ce spune despre Loredana, prietena ucigașă
O tânără de doar 18 ani – Alina Elena Ciobanu – a sfârșit cu gâtul tăiat într-o cameră de hotel din stațiunea Saturn. Călău i-a fost o altă fată – Loredana Atănăsoaie (18 ani) – cea alături de care copilărise în comuna natală Cozmești, Vaslui, și pe care o considera cea mai bună prietenă. Iubitul victimei a dezvăluit că ucigașa i-a scris în numele fetei omorâte, de pe telefonul acesteia, dar a oferit și informații care conturează motivul pentru care criminala a suprimat-o pe biata fată.

I-a tăiat gâtul cu o singură lovitură

Una dintre desele certuri iscate în ultima vreme, din te-miri-ce, între Alina și Loredana s-a terminat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu o crimă. Loredana s-a năspustit asupra colegei ei de cameră pe care o lovit-o, după care i-a tăiat gâtul cu o lovitură de cuțit care i-a secționat carotida. Biata Alina s-a stins în câteva minute din cauza hemoragiei abundente.

În încercarea de a scăpa, Loredana a înghesuit cadavrul într-o valiză și l-a transportat cu un taxi în parcul Tosca, din Mangalia. Un loc pe care l-a ales  în ultima clipă pentru a abandona trupul fetei, după ce șoferul de taxi s-ar fi răzgândit să o ducă până la Vaslui, unde ceruse ea să ajungă. Băgat sub o bancă, cadavrul chircit și plin de sânge a fost descoperit în zorii zilei de duminică de un bărbat care mergea la pescuit.

Planul eșuat al crimei

Pentru că distanța dintre parcul Tosca și Saturn este mică (n.r. aproximativ doi kilometri)  Loredana s-a întors pe jos la hotel unde a încercat să șteargă cât mai bine urmele abominabilei fapte. Scăpase de cadavru, îl mințise pe taximetrist că în trolerul destul de greu are cărți, dar nu se gândise nici o clipă la camerele video stradale care au surprins-o cărând geanta prin parc. Și nici la faptul că Alina urma să fie identificată fapt care ar fi condus ancheta fix la camera pe care ele o împărțeau la hotel.

Așa că, precum într-un scenariu de film, cea arestată acum pentru 30 de zile pentru uciderea Alinei, și-a continuat planul care, credea ea, o să o scoată din cercul de suspecți. S-a folosit de telefonul fetei omorâte pentru a-l contacta pe Sergiu, iubitul acesteia. Cel mai probabil, pentru a-și crea un alibi, i-a scris acestuia, de pe contul victimei, adică în numele ei, că vrea să se despartă de el.

A ucis-o apoi i-a folosit telefonul

Despre toată această conversație purtată începând cu 4.30, când Alina era deja moartă, iubitul fetei a povestit presei și mai apoi anchetatorilor.

”Pe la 4:30 îmi dă mesaj de pe contul ei că vrea să se despartă de mine, că m-a înșelat. Când am văzut mesajul ei (n.r al Loredanei), mi-am dat seama că nu este ea (n.r Alina). Am insistat să îi scriu, să o sun, și pe la 4:47 îmi scrie că ea pleacă acasă, că fumează o țigară afară pe o bancă, așteaptă să vină taxiul și să am grijă de mine. Când am văzut mesajele eu am continuat să o sun, i-am dat din nou mesaj. Când am văzut că nu răspunde am zis să îi dau mesajul colegei ei, Loredana. Și i-am dat mesaj. Ea (n.r Loredana) mi-a spus că Alina a plecat cu o geantă, dar nu știe unde. Și am întrebat-o ce s-a întâmplat, că nu îmi vine să cred, dar ea a insistat că a plecat acasă. Pe la ora 8:00, din nou i-am dat mesaj și am întrebat-o dacă a aflat ceva de Alina. Și ea mi-a spus că da, că a venit în cameră. Și am întrebat-o unde a fost și am rugat-o să mi-o dea să vorbim. Mi-a răspuns că nu poate, că a plecat. Mi-a spus că telefonul îl are pe pat, dar că este închis, pentru că nu vrea să mai vorbească cu mine. Am întrebat de ce nu vrea, pentru că Alina nu ar face așa ceva. Mi-a răspuns că nu știe, dar că Alina nu mă iubește, că nu dă doi bani pe mine”, a povestit băiatul citat de  A3CNN.

Discuția purtată prin mesaje a avut loc la două ore după ce băiatul chiar vorbise cu Alina care îi spusese că merge la culcare, că este obosită. Dimineață, când fata trebuia să fie la serviciu, telefonul la care sunau atât colegii cât și iubitul ei, care nu s-a gândit nici o clipă că fata e moartă, era închis…

O relație de prietenie tensionată

Că cele două fete nu prea se mai înțelegeau era un fapt cunoscut de iubitul Alinei care pune totul pe seama geloziei. A faptului că relația lor era una de respect, în timp ce Loredana nu avusese același noroc în dragoste.

”Loredana a umblat cu mulți și îi băga și Alinei, tot timpul, tot felul de prostii în cap. De multe ori i-a zis Alinei să mă înșele. Cred că era geloasă pe relația noastră, pentru că avusese înainte o relație, când partenerul ei o bătea, se comporta urât cu ea și era geloasă pentru că eu nu făceam așa ceva.

Alina era bine cu mine, era fericită și vă dați seama că Alina îi povestea totul despre relația noastră și asta a dus la invidie. De multe ori se tot băga în relația noastră, voia să ne despartă, a văzut că nu poate și în ultimul timp Loredana îmi tot dădea mesaje că Alina umblă cu un băiat și că trebuie să mă despart de ea”, a mai sus băiatul citat de aceeași sursă.

Se certau din orice și Alina voia să plece

Acesta a aflat chiar de la fată că cea care avea să îi ia viața se lua de ea din orice, chiar și din lucruri mărunte, fapt care tensiona atmosfera dintre ele. Dovadă că Alina nu mai voia să împartă camera cu prietena ei este și faptul că înainte cu câteva zile îi ceruse omului de afaceri Ionel Sandu – protectorul ei, cel care o luase sub ”aripa” sa și îi finanța studiile  încă de când era în clasa a IX-a – să îi găsească o garsonieră. Nu a  mai apucat să se mute, cum nu a mai apucat nici să plece acasă, pe 15 august, cum își propusese pentru a-și întâlni iubitul înainte ca acesta să plece în Germania.

Ucisă pentru că a vrut să demaște infidelitățile Loredanei

Tânăra de 18 ani acuzată de uciderea prietene sale a fost arestată preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de omor care o poate ține după gratii până la 20 de ani. Ea a recunoscut fapta și a oferit detalii anchetatorilor insistând că și-a ucis prietena din cauza faptului că se tot săturase să ascundă minciunile și infidelitățile Alinei. Însă, din declarațile celor care o cunosc pe fata omorâtă situația pare total diferită. Se pare că victima ar fi fost cea care acoperea infidelitățile suspectei și că a fost ucisă după ce a refuzat să continue să o mai ”protejeze” pe Loredana.

Foto: Loredana Atănăsoaie, după ce a fost arestată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre