Simona Ionescu / Redactor Șef

Crimă îngrozitoare în Vaslui. Un bărbat de 79 de ani e cercetat pentru omor fiindcă victima l-a considerat amant

Crimă îngrozitoare în Vaslui. Un bărbat de 79 de ani e cercetat pentru omor fiindcă victima l-a considerat amant
La aproape 80 de ani, un bărbat din Vaslui ar putea să stea mulți ani după gratii. Bărbatul l-a omorât prin înjunghiere pe un consătean de 40 de ani, care a intrat peste el în casă, acuzându-l că este amant.

Bărbatul, aflat sub influența alcoolului și a intrat peste bătrân în casă, acuzându-l că ar fi avut o relație cu soția lui, în perioada în care acesta era în spatele gratiilor. Fostul pușcăriaș a fost eliberat cu două săptămâni în urmă. El a fost închis timp de câțiva ani, pentru furt și tâlhărie și are nouă copii.

„Ce aveam să fac?! Să mă omoare în casă?! Mă omora până la urmă”

Bătrânul a fost lovit îngrozitor în față, s-a apărat și l-a înjunghiat mortal pe cel care l-a atacat la el în casă. Acesta a declarat polițiștilor că singurul lucru pe care l-a făcut a fost să se apere. Mai mult, bătrânul a povestit că bărbatul de 40 de ani i-ar fi spart geamul în puterea nopții și vroia să se răzbune pentru o faptă pe care acesta nu o făcuse.

Un bătrân de 79 de ani a ucis un consătean de 40 de ani

„În casă, a căzut jos. Dacă era și beat, cred, m-a dat pe pat. Ce aveam să fac?! Să mă omoare în casă?! Mă omora până la urmă. (…) Nu am avut nimic (cu nevasta lui). Ea dacă are nouă copii, mai venea după un ceaun. Eu sunt singur. Mai venea după una, după alta. O ajutam”, a mărturisit bătrânul, pe nume Alexandru Bendiu.

„Acesta a început să se apere, înjunghiind victima”

„Pe fondul alcoolului și al geloziei, după o ceartă cu concubina căreia îi reproșa o relație cu un vecin în vârstă de 79 de ani, victima, a intrat fără drept în curtea și casa bătrânului. Acesta a încercat să se apere, înjunghiind victima”, a declarat Ingrid Botezatu, purtător de cuvânt, Parchetul Tribunalului Vaslui.

Bătrânul a fost lăsat în libertate, dar este cercetat pentru omor. Doar oamenii legii vor spune dacă acesta a fost sau nu în legitimă apărare atunci când l-a înjunghiat pe bărbatul de 40 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre