Simona Ionescu / Redactor Șef

Criminalul Melissei, fiu de polițist, ar putea sta doar trei ani în închisoare. Noutăți din dosar

Criminalul Melissei, fiu de polițist, ar putea sta doar trei ani în închisoare. Noutăți din dosar
Zile grele pentru Mario Fojică, tânărul care a ucis-o pe Melissa în Grădina Botanică din Craiova. A fost trimis în judecată și îl așteaptă ani grei de închisoare.

Elevul de la Liceul Militar din Craiova care le-a luat viața Melisei și prietenului ei Emi în Grădina Botanică din Craiova a fost trimis în judecată. Se vorbește deja de câți ani poate sta în închisoare, mai ales că și-a premeditat fapta.

Mario Fojică plătește acum pentru nenorocirea pe care a comis-o în dupa amiaza zilei de 28 iunie 2023. Melis, așa cum era alintată fata de familie și prieteni a murit pe loc, iar Emi, iubitul ei a reușit să supraviețuiască, dar își va reveni cu greu.

Procurorii au stabilit că și-a premeditat fapta, chiar dacă nu cunoștea victimele

Oamenii legii l-au trimis în judecată pe Mario, care este în arest preventiv pentru infracțiunile de omor calificat, tentativă de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept a acestora. Procurorii au ținut cont și de faptul că tânărul a premeditat totul.

Procurorii au explicat în rechizitoriu întocmit ce s-a întâmplat în data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în Grădina Botanică din Craiova.

„Inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L. M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”

„La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor”, se arată în rechizitoriu.

 

Ucigașul de 17 ani a recunoscut totul în fața oamenilor legii și a spus că nu cunoștea victimele, pentru că se afla întâmplător în Grădina Botanică. El spune că s-ar fi enervat când l-a văzut pe Emi deranjat că s-a uitat insistent la iubita lui.

Ucigașul Melissei a fost trimis în judecată

„Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, menționează procurorul.

Poate să ia și zece ani de închisoare

„Poate să ia și trei ani, și cinci, și 10 ani de închisoare. E minor și a recunoscut fapta. A zis că-i pare rău pentru fată, iar pentru băiat, la care am rămas puțin blocați, și doamna procuror și eu, a zis că îi pare rău, dar mai puțin”, a declarat avocatul ucigașului din Craiova.

Melissa a murit la scurt timp după ce a fost măcelărită

Mario a înjunghiat-o de mai multe ori pe Melissa, apoi elevul la Liceul Militar a lăsat-o plină de sânge și a plecat, trecând calm pe lângă polițiștii locali care patrulau în parc și care, cu câteva zeci de minute înainte îl legitimaseră.

Sosiți repede la fața locului, medicii nu au putut să mai facă nimic pentru adolescenta lovit cu cuțitul și în gât. Din fericire, Emi a fost internat în stare critică la ATI și a reușit să supraviețuiască.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre