Simona Ionescu / Redactor Șef

Criminalul prins la Timișoara i-a ucis pe bătrâni pentru că le datora bani. Era drogat. Amănunte din anchetă

Criminalul prins la Timișoara i-a ucis pe bătrâni pentru că le datora bani. Era drogat. Amănunte din anchetă
După două zile de căutări intense și două percheziții, în seara zilei de joi criminalul de la Timișoara a fost, în sfârșit, prins de polițiști. Acesta a ucis cu sânge rece doi pensionari, o femeie de 78 de ani și un bărbat de 75.

Criminalul de la Timișoara, Alexandru Andrei Minda, 38 de ani, a fost identificat joi noaptea în apropiere de casa părinților săi și reținut de polițiști, fără a opune rezistență. Mai mult, acesta și-a recunoscut  fapta, spunându-le polițiștilor că i-a omorât pe bătrâni pentru că ar fi intrat în panică, mai arată sursele noastre.

„A fost depistat în zona Gării de Nord din Timișoara, se ascundea. Putem spune că prinderea lui se datorează și sprijinului cetățenilor, întrucât aceștia au sunat de nenumărate ori la serviciul de urgență 112, pentru a oferi informații când vedeau o persoană care semăna de bărbatul căutat de polițiști”, a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș. Bărbatul a fost dus la audieri în urmă cu puțin timp. Se cunoștea cu familia pe care a ucis-o. Locuise în imobil. Bărbatul de 38 de ani a spus polițiștilor că era drogat când a înfăptuit crima și că s-a panicat.

Nepotul din Germania a auzit crima la telefon

O crimă oribilă a avut loc marți seara în Timișoara. Un bărbat tânăr a intrat în casă peste doi pensionari și i-a înjunghiat mortal. S-a presupus că ar fi acționat la pont pentru a fura circa 12.000 de lei, sumă pe care aceștia ar fi avut-o în casă, deoarece femeia era administratorul imobilului din Piața Țepeș Vodă, situată lângă Palatul Justiției unde locuiau aceștia, în centrul Timișoarei, și tocmai ce încasase cheltuielile.

Imagine din momentul capturării criminalului de la Timișoara

Crima a avut loc în timp ce bătrânii vorbeau la telefon cu nepotul lor din Germania. Practic, de la distanță, el a auzit cum i-au fost uciși bunicii, iar imediat ce aceștia nu au mai răspuns la telefon și-a sunat un verișor din Timișoara pentru a-l trimite la ei acasă să vadă ce se întâmplase. Înainte să fie uciși, bunica îi spusese că se aud sunete suspecte în casă, iar bunicul s-a dus să vadă ce era.

Când a ajuns la locuința bunicilor, nepotul din Timișoara acesta s-a intersectat cu criminalul, iar pe bunici i-a găsit decedați, într-o baltă de sânge.

Înainte să fugă de la locul faptei, fiind surprins de nepotul victimelor, Minda a reușit să îl taie și pe acesta cu același cuțit cu care îi ucisese bunicii, în timpul unei scurte lupte în pragul ușii apartamentului. Din fericire pentru tânăr, rana a fost superficială. El a sunat apoi la 112 și a alertat poliția, anunțând dubla crimă comisă asupra bunicilor săi.

Mobilizare generală în Timișoara

Polițiștii timișoreni au avut zile grele, dar încununate de succes. Chipul criminalului a fost surprins de camerele de supraveghere stradală, iar pe baza imaginilor s-a putut întocmi portretul robot al asasinului.

Portretul robot al asasinului a fost realizat de polițiști după imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă

Investigatorii din Timișoara au cerut sprijin populației pentru prinderea ucigașului, iar joi au reușit să asocieze un nume chipului surprins de camerele stradale. Nu departe de locul faptei au găsit o mănușă încângerată pe care criminalul o scăpase în fuga sa. Apoi anchetatorii au descins la mai multe adrese. De la părinții criminalului au aflat că, după ce a comis fapta a venit acasă, s-a schimbat de haine și a plecat apoi în oraș, fără a le spune nimic din cele întâmplate. Practic au aflat de la televizor că în oraș a avut loc o crimă și nici prin gând nu le-a trecut că autorul era chiar fiul lor.

Banii, motivul crimei

Pe rețelele sociale, bărbatul nu pare a fi o prezență activă. Pe Facebook acesta are un singur portret și mai multe imagini cu o minoră, probabil fiica sa. Din primele informații existente până în prezent, se pare că bărbatul ar fi intenționat să îi jefuiască pe bătrâni și să fure banii încasați de administratoarea imobilului. Suma vehiculată ar fi de 12.000 de lei, adică aproximativ 2.500 de euro.

O altă informație care a apărut e aceea că Minda locuise în imobil până recent, și luase împrumut bani de la victime. E rațiunea pentru care administratora i-ar fi deschis ușa când a sunat la interfonul imobilului, crezând că vine să își achite datoriile.

Surse din cadrul anchetei au confirmat pentru Rețete și vedete că din casa pensionarilor uciși a fost sustrasă o sumă de bani, circa 2000 de lei, însă, până în acest moment, valoarea acesteia nu a fost făcută publică.

Sursa foto: Facebook, IPJ Timiș

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre