Simona Ionescu / Redactor Șef

Cristi Borcea, muză pentru pictori. E mai scump decât Iliescu

Cristi Borcea, muză pentru pictori. E mai scump decât Iliescu
De când lumea, marii pictori au avut muze care i-au inspirat să-și pună arta pe pânză. Picasso, Lautrec, Da Vinci cu Mona Lisa sau Vermeer cu celebra “Fata cu cercel de perlă” sunt doar câteva dintre exemplele în care artiștii și-au ales muze care și-au câștigat locul în posteritate. Intre aceste muze se pare că s-a strecurat și Cristi Borcea, fostul acționar al clubului Dinamo.

Cristi Borcea are 50 de ani și este cunoscut pentru faptul că are mulți copii, acesta fiind subiect de glume pe internet. Pe lângă cei nouă copii pe care omul de afaceri îi are cu patru femei diferite, acesta se pare că a devenit și inspirație pentru un pictor autohton, Ștefan Dobre. 

Pe o rețea de anunțuri de vânzări/cumpărări se află în prezent  un anunț cu un tablou portret cu nimeni altul decât Borcea: “Tablou – Portret Cristi Borcea, este realizat în ulei pe carton pânzat și așezat pe sașiu lemn, dimensiuni 80 x 120 cm, înrămat cu ramă lemn masiv de 12 cm lățime (prețul ramei aprox. 2.500 lei/490 €)”, acesta este anunțul activ pe site-ul celebru.  

Sursa foto: olx

Opera de artă îl înfățișează pe Cristi Borcea în rolul unui nobil, iar la picioarele sale are un ciobănesc german. Pe fundal se vede și un castel. 

Borcea, mai scump ca Iliescu și fiica lui Ilie Năstase 

Sursa foto: olx

Lucrarea, care este semnată Ștefan Dobre, a fost realizată în 2008 și se pare că artistul nu a avut mare succes în vânzarea ei până acum, căci aceasta este disponibilă pentru prețul de 8000 de euro. 

Sursa foto: olx

Printre operele scoase la vânzare de către Dobre se mai află și un portret în ulei pe carton pânzat și așezat pe sașiu de lemn cu fiica cea mică a lui Ilie Năstase, în valoare de 1950 de euro, dar și un tablou cu Ion Iliescu, ce este scos la vânzare pentru suma de 2500 de euro și realizat în anul 2009.

 

Anca Serea, decizie radicală. Revine pe TV în mijlocul problemelor financiare

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre