Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum a învins depresia fiul lui Toto Cutugno. Peste câteva zile vine în România

Cum a învins depresia fiul lui Toto Cutugno. Peste câteva zile vine în România
Fiul celebrului artist italian Toto Cutugno, Nico, va veni în România pe 20 noiembrie să concerteze și va cânta o melodie scrisă acum câțiva ani pentru tatăl său. Sunt puțini cei care știu că, deși a avut tot ce și-a dorit, nu a fost ocolit de depresie.

Fiul lui Toto Cutugno, Nico, a mărturisit într-un interviu recent că a urcat pe scenă o singură dată alături de artist, în anul 2016. Tânărul povestește și faptul că a trecut prin depresie, pentru că, deși avea tot ce-și dorea, tânjea după timpul petrecut alături de tatăl său.

De asemenea, Nico a mărturisit și cât de greu i-a fost în copilărie când colegii vorbeau cu el pentru că-și doreau să-l întâlnească pe cântăreț. „(…) Tot timpul ai senzația că oamenii cred, pentru că tatăl tău este o persoană faimoasă sau are bani, că tu nu ești la fel ca ei. Și că nu înțelegi chestiunile ce țin de viața normală, ceea ce nu este adevărat, pentru că la finalul zilei, nu cred că faima și banii îți pot rezolva problemele psihologice.

Desigur, viața este mai ușoară în unele privințe, poți călători, îți poți cumpăra haine, dar asta nu te face fericit sau satisfăcut cu viața ta. Sunt doar accesorii. A fost mult mai greu pentru mine, când eram copil, deoarece copiii pot fi răutăcioși uneori.

Toto Cutugno, idolul doamnelor și domnișoarelor

„Cred că erau de vină părinții copiilor, care ziceau “mergi acasă la Niko, pentru că tatăl lui este faimos”

„Îmi aduc aminte, când mergeam la școală, unii dintre copii voiau să iasă cu mine sau să vină la mine acasă, pentru că sperau să-mi întâlnească tatăl. Cred că erau de vină părinții copiilor, care ziceau “mergi acasă la Niko, pentru că tatăl lui este faimos”. Probabil, când am fost copil, m-am simțit singur din această cauză.

Dar când am crescut, am învățat din ce în ce mai bine să stau lângă oameni care sunt autentici și nu le pasă cine este tatăl meu sau câți bani am, sau ce mașină conduc. Cred că sunt foarte norocos, pentru că de când eram copil, uneori tata zbura la concerte cu avionul privat, avea mașini drăguțe”, s-a destăinuit fiul lui Toto Cutugno pentru Cancan.

„Vorbesc pentru că știu ce înseamnă să zbori cu un avion privat și să ai depresie pentru că îți e dor de tatăl tău”

Fiul lui Toto Cutugno a recunoscut că indiferent cât de mulți bani a avut tatăl său și în ce condiții a crescut, a suferit enorm să-și vadă tatăl bolnav. De aceea, a învățat că nu a fi milionar e important în viață.

Nimic nu se compară cu fericirea de a fi alături de tatăl tău…

„De când eram copil am învățat ce înseamnă să fii bogat, să trăiești o viață luxoasă. Dar în ciuda banilor, mi-am văzut tatăl suferind din cauza bolii pe care o avea. Atunci înțelegi că nu contează dacă ești la volanul unui Maserati, poți avea cancer și nimeni nu te salvează, doar pentru că ai bani. În zilele noastre, mai ales pe Instagram, vezi această fericire falsă, vezi această opulență de a avea un ceas scump sau de a conduce o mașină tare, dar eu știu, în interiorul meu, că aceste lucruri nu îți schimbă viața în profunzime.

Nu am fost niciodată în graba de a deveni milionar sau de a-mi arăta proprietățile, pentru că am văzut în copilărie toate aceste lucruri. Oamenii pot să creadă că sunt bogat, că sunt fiul unei persoane faimoase, eu de ce vorbesc?! Vorbesc pentru că știu ce înseamnă să zbori cu un avion privat și să ai depresie pentru că îți e dor de tatăl tău. Sau pentru că nu îl poți lua în brațe în fiecare noapte. Cred că aceasta a fost o lecție de mare folos”, a mai spus acesta.

Numele lui toto cutugno e si acum pe buzele tuturor…

A apelat la specialiști pentru a scăpa e depresie

Pentru că este foarte sensibil, s-a confruntat de multe ori cu depresia, iar după moartea lui Toto Cutugno este foarte trist.

„Am avut depresie de câteva ori în viața mea. Sunt o persoană sensibilă și viața poate fi dificilă uneori. Deci nu trăiesc asta acum, după ce a murit tata, deși îmi este dor de el, sunt trist, dar depresia este altceva.

Este o afecțiune clinică și cred că este foarte important să vorbim despre asta și să nu ne fie rușine, pentru că mulți dintre oameni, în special cei tineri, se simt depresivi, dar nu au curajul să ceară ajutor și să meargă la doctor, să încerce să depășească această etapă. Încearcă de unii singuri, cu droguri, cu alcool, pentru că de cele mai multe ori depresia este asociată cu slăbiciunea și nu ești cool dacă ești depresiv.

Vreau să fiu sincer și să spun că depresia se poate întâmpla oricui. Este doar o chestiune despre cum creierul se dezechilibrează. Ca să o învingem, trebuie să cerem ajutor de specialitate!”, susține fiul celebrului cântăreț.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre