A venit vremea să-și scriem lui Moș Crăciun și să așteptăm cuminți, să intre pe horn, să-și bea laptele și să-și mănânce fursecurile, apoi să ne pună la brad darul visat.
Cum arată cel mai mare Moș Crăciun din lume. Cel mai mic stă comod pe gămălia unui ac
Cu toții știm cum arată Moș Crăciun, dar sunt puțini cei care cunosc cum arată cel mai mare, dar și cel mai mic Moș. De acest lucru s-au ocupat locuitorii orașului Harbin, din nordul Chinei, care realizat cea mai mare sculptură în gheață din lume, care îl reprezintă, bineînțeles, pe cel mai așteptat bătrân al tuturor timpurilor.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Cel mai mare Moș Crăciun din nisip
Pentru a-l crea pe simpatic, a fost nevoie de un bloc de gheață lung de 160 de metri și înalt de 24 de metri, iar opera de artă a fost accesorizată cu pălărie și barbă. La rândul său, Sudarsan Pattnaik este artistul indian care a reușit să facă, pe o plajă, cel mai mare Moș Crăciun din nisip. Acesta a avut 37,21 metri, iar pentru a duce lucrarea la bun sfârșit, s-a lucrat 22 de ore, timp de două zile.
Cel mai mic Moș are doar 0,005 milimetri înălțime
Artistul i-a avut alături pe 20 dintre cei mai buni studenți ai săi. Așa a văzut lumina zilei Moșul din nisip, mai mic cu doar câțiva centimetri decât Statuia Libertății. Există și cel mai Mic Moș Crăciun, care este opera lui Willard Wigan. Acesta măsoară 0,005 milimetri în înălțime și încape pe gămălia unui ac de cusut.
Se trimit în jur de 700.000 de scrisori către Moș Crăciun
Dacă până pe 10 decembrie specialiștii spun că micuții trimit scrisori într-un număr mai mic. După această dată situația se schimbă radical. Reprezentații Poștei Finlandeze, Santa Claus, susțin că din întreaga lume s-ar trimite în jur de 700.000 de scrisori. În 2009, de exemplu, recordul a fost atins de copiii din România. Aceștia i-ar fi scris Moșului mai mult de 75.000 de scrisori. În ceea ce îi privește pe copiii din Franța și Anglia, aceștia ar trimite anual aproximativ 30.000 de scrisori.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook