Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată cel mai mare parc SF din lume. I se spune „Nava spațială” și are simulatoare incredibile

Cum arată cel mai mare parc SF din lume. I se spune „Nava spațială” și are simulatoare incredibile
Nu mai este nevoie să mergeți în largul mării pentru a fi înghițiți de valuri de trei metri sau să experimentați cum este viața într-un submarin sub suprafața oceanului. Le găsiți pe toate acestea în cel mai mare parc tematic acoperit din lume, numit și Nava spațială.

Cel mai mare parc tematic de interior din lume este dotat cu un submarin, un simulator de furtună și 150.000 de animale.

Supranumită „Nava spațială”, uimitoarea atracție se numește în mod oficial Chimelong Theme Park și este situată în Zhuhai, China. În valoare de aproximativ 816 milioane de lire sterline, potrivit The Sun, parcul le face turiștilor cele mai frumoase zile, chiar și când afară plouă torențial.

Inaugurat luna trecută, pare desprins dintr-un film science fiction

Aproximativ 50.000 de persoane îi trec pragul în fiecare zi și este ușor de înțeles de ce: nava spațială pare desprinsă dintr-un film științifico-fantastic. Cu un plafon masiv de sticlă și un design futurist, porecla care i s-a pus, pare a fi o descriere corectă. Cel mai mare parc tematic din lume a fost inaugurat luna trecută, a doborât deja șapte recorduri mondiale și este unul dintre cele mai scumpe parcuri tematice din lume.

Cu o acoperire a terenului de aproximativ patru milioane de metri pătrați, există spațiu pentru multe lumi de divertisment. Bineînțeles că nu lipsesc nici animalele. Unele creaturi acvatice trăiesc într-un acvariu cu 16.574.899 de galoane de apă repartizate în 38 de rezervoare, unele fiind capabile să creeze valuri de până la 3,5 metri.

Cel mai mare parc tematic din lume este numit și Nava spațială. Sursă foto: dailystar.co.uk

Universul balenelor

Printre altele, bazinele găzduiesc orci, dar acvariul, cu o lungime de mai bine de jumătate de kilometru, are și secțiuni tematice inspirate de cosmos și extratereștri. Secțiunea orcilor se află în „Universul balenelor” de pe nava spațială Chimelong, în timp ce 300 de pești locuiesc într-un muzeu de științe marine.

15 zone tematice

În interiorul parcului există 15 zone tematice, iar pentru amatorii de senzații tari există chiar și un submarin subacvatic numit Deep Sea Submarine și un simulator de mișcare numit Bermuda Storm. Parcul are și mai multe restaurante, dar și un hotel cu 1.250. Există și două teatre și trei hoteluri tematice, respectiv Penguin Hotel, Circus Hotel și Hengqin Bay Hotel.

Nava spațială este a doua parte a complexului turistic internațional Zhuhai Chimelong International Ocean Tourist Resort. O a treia secțiune este așteptată să fie finalizată în 2027, ceea ce înseamnă că mai sunt multe alte elemente de distracție care urmează să fie adăugate. Doar anul trecut, au trecut pragul celui mai mare parc tematic din lume mai mult de zece milioane de vizitatori.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre