Simona Ionescu / Redactor Șef

A fost descoperită o navă spațială veche de peste 400 milioane de ani. Se crede că a fost construită de o civilizație necunoscută

A fost descoperită o navă spațială veche de peste 400 milioane de ani. Se crede că a fost construită de o civilizație necunoscută
Arheologii de la Universitatea din Sankt Petersburg au uimit întreaga omenire cu o descoperire pur și simplu șocantă, în timp ce au explorat un  sit vechi din Kamchatka.

Oamenii de știință au găsit o fosilă greu de explicat în cuvinte, formată din mai multe piese metalice, care, cred specialiștii, ar avea o vechime de peste 400 milioane de ani.

Desigur, nu e pentru prima dată când în această zonă se găsește un artefact antic, însă, potrivit informațiilor oferite de arheologul Yuri Golubev, această descoperire ar putea rescrie istoria omenirii. Relicva găsită recent e formată din mai multe piese metalice, în stare perfectă, ce formează un mecanism, ce pare că provine de la un calculator sau chiar ceas. Surprinzător este faptul că acestea au fost găsite într-un loc care datează cu 400 milioane de ani în urmă.

Fragmente dintr-o navă spațială veche de 400 milioane de ani

„Erau în stare perfectă, ca și cum ar fi fost înghețate într-un timp scurt”

,,Am primit un telefon de la primarul din Tigil. Acesta ne-a spus că niște oameni se plimbau pe jos la fața locului și au găsit aceste rămășițe în stâncă. Am mers la locul indicat și, inițial, nu am înțeles ce am văzut. Erau o serie de angrenaje dințate care păreau a fi părți ale unei mașini.

Erau în stare perfectă, ca și cum ar fi fost înghețate într-un timp scurt. Era necesar să se controleze zona, pentru că în curând curioșii au început să apară în număr mare. Alți oameni de știință americani și geologi au definit piesa ca fiind un artefact incredibil și misterios.”, a declarat arheologul Yury Golubev.

Cine să fi fost ființele care au trăit înaintea oamenilor?

Descoperirea arată existența unor ființe extrem de inteligente

Cum e posibil să fi existat o mașinărie, o adevărată navă spațială cu 400 de milioane de ani în urmă, când dinozaurii au apărut abia peste 250 milioane de ani? Și totuși, această descoperire arată că au existat ființe extrem de inteligente, care foloseau o tehnologie unică, care să fi trăit înaintea oamenilor.

Oamenii de știință spun că nu e exclus să fi fost vorba de „turiști spațiali” care explorau Pământul. Se pare că ar fi avut un accident, nava a a fost avariată și abandonată, iar arheologii spun că nava spațială e posibil să fi văzut într-o mlaștină. Ciudat sau nu, piesele sunt într-o stare de fosilizare dintr-o perioadă geologic scurtă de timp.

Civilizația a dispărut ca urmare a unui eveniment apocaliptic

După multe studii, cercetătorii de la Institutul de Paleontologie și Paleoantropologie a Vertebratelor (IVPP) din Beijing au descoperit în provinciile Guizhou și Chongqing din China fosile de pești care datează de acum 436 până la 439 de milioane de ani, din perioada numită perioada Siluriană.

Sunt cei mai vechi dinți care au fost găsită vreodată, iar acest lucru i-a ajutat pe specialiști să înțeleagă cum s-au format maxilare și membrele oamenilor în urmă cu milioane de ani. De aici rezultă că e posibil ca strămoșii oamenilor de acum să fi trăit cu aproape 10 milioane de ani în urmă.  „Noile fosile schimbă totul. Acum știm cât de mari sunt, cum arată și cum au evoluat în timp”, a declarat Zhu Min, liderul echipei care a făcut descoperirea.

Elefant preistoric

S-a găsit și un colț de elefant care datează de 500.000 de ani

Despre existența unor ființe care au trăit înainte de oameni și au cutreierat pământul vorbește și o descoperire recentă din Orientul Mijlociu. Acolo s-a găsit un colț de elefant preistoric uriaș, cu o lungime de 2,5 metri și o vechime estimată la aproximativ 500.000 de ani.

Se crede că acesta provine de la un animal de două ori mai mare decât uriașii elefanți africani. „Spre surprinderea mea, am observat ceva ce părea a fi un os de animal mare care ieșea din pământ. Când m-am uitat mai atent, mi-am dat seama că era „ceva real”, așa că m-am grăbit să raportez acest lucru.”, susține biologul Eitan Mor, cel care a găsit colțul de elefant, potrivit gadgetreport.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre