Un studiu realizat pe 2.000 de adulți a urcat celebrul inel al Ducesei de Cambridge, purtat anterior de soacra ei, prințesa Diana, pe primul loc în topul preferințelor cu o cincime din voturi. Safirul oval de 12 carate este înconjurat de 14 diamante naturale și așezat pe o bandă de aur alb de 18k.
Inelul de logodnă al lui Meghan Markle, pe care prințul Harry l-a proiectat personal folosind un diamant din Botswana împreună cu alte două din colecția personală de bijuterii a prințesei Diana, a ocupat locul al doilea, cu 18%.
Inelul cu diamante al lui Miley Cyrus a intrat pe locul al treilea, cu inelul oval cu diamante ale lui Hailey Bieber și diamantul tăiat cu smarald de 18 carate de la Beyonce completând primele cinci locuri.
Studiul, comandat de Natural Diamond Council, a dezvăluit că diamantele albe incolore au rezistat testului timpului, peste două treimi fiind de acord că aceasta ar fi culoarea lor preferată.
Detaliile care fac diferența
Claritatea (38%) este considerat cel mai important aspect al diamantelor de logodnă, urmat de setare (36%) și unicitate (27%). Când vine vorba de mărime, s-a găsit că idealul era de 2,2 carate.
Cel mai căutat diamant tăiat este un „rotund strălucitor”, care arată că, în ciuda tuturor varietății și alegerilor disponibile, un diamant clasic rotund mare este în continuare favoritul clar.
Lisa Levinson, de la Natural Diamond Council, a spus: „Inelul lui Kate Middleton este recunoscut instantaneu cu diamante albe uimitoare care contrastează cu culoarea albastră puternică a safirului.
„În studiu, culoarea albastră a fost a doua – bătută doar de alb – ca cea mai populară nuanță de diamant pentru un inel de logodnă.
„Diamantele roz, care au ajuns pe locul trei în listă, au, de asemenea, un„ moment ”din cauza minei de diamante Argyle închise recent, care a fost sursa a 90% din diamantele roz din lume. Diamantele roz sunt extrem de rare”, a încheiat Lisa Levinson.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook