Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată fiica lui Kim Jong-un. A apărut prima fotografie

Cum arată fiica lui Kim Jong-un. A apărut prima fotografie
Liderul Coreei de Nord este tată de fată, iar urmașa sa e deja destul de mare. Ținută ascunsă de ochii lumii și cu atât mai mult de obiectivele fotografilor, fata a fost „arătată” cu ocazia unei vizite oficiale, pentru testarea unei rachete balistice intercontinentale.

Agenția de spionaj a Coreei de Sud a dezvăluit mai multe informații despre tânăra fotografiată alături de liderul nord-coreean, care s-a deovedit a fi fiica lui Kim Jong-un, la o lansare de rachetă balistică intercontinentală, de zilele trecute. Fata, care are alura unui copil de 10 ani, e al doilea copil al liderului nord-coreean Kim Jong-un. Apariția de zilele trecute este prima pentru aceasta.

Amintim faptul că în decursul zilei de sâmbătă, Coreea de Nord a publicat fotografii ale lui Kim la lansarea celei mai puternice rachete balistice intercontinentale a țării, numită Hwasong-17. El a participat la teste însoțit de soția sa Ri Sol-ju și de „fiica lor iubită”, după cum a relatat presa de stat.

Îmbrăcată într-o bundiță albă, fata, despre care se crede că se numește Kim Ju-ae, și-a ținut tot timpul tatăl de mână. Ea a urmărit cuminte testul, de pe o platformă de observare.

Întreaga planetă încearcă să înțeleagă de ce fiica lui Kim Jong-un a fost dusă la testele militare

Ulterior, în cadrul unei ședințe secrete la o comisie parlamentară, Serviciul Național de Informații (NIS) al Coreei de Sud, principala agenție de spionaj a țării, a transmis politicienilor că, potrivit lui Yoo Sang-bum, unul dintre politicienii care au participat la întâlnire, fiica ar fi al doilea copil al lui Kim și are aproximativ 10 ani.

Pe de altă parte, apariția copilei în situl de testare al rachetelor, alături de tatăl său, a lansat loc pentru cel puțin două interpretări. Pe de o parte, analiștii internaționali cred că Kim a fost încurajat de avansarea arsenalului său nuclear. Pe de altă parte, se speculează că, ducând-o la evenimente publice majore, Kim Jong-un ar recunoaște în ea viitorul urmaș la cârma țării.

Chun Su-jin, autoarea sud-coreeană a unei cărți despre femeile lideri nord-coreene, a declarat că șansele ca elitele nord-coreene să o primească pe fiica lui Kim ca suverană sunt foarte mici. „Nu este pregătită să primească un lider de alt sex, a spus ea. Kim pune în scenă doar o demonstrație că este un tată iubitor, nu doar un dictator brutal care trage cu rachete”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre