Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată iubita lui Putin acum! După ce s-a spus că ar fi adus pe lume patru copii ai dictatorului, fosta gimnastă…

Cum arată iubita lui Putin acum! După ce s-a spus că ar fi adus pe lume patru copii ai dictatorului, fosta gimnastă…
Fostă gimnastă de performanță, presupusa iubită a lui Vladimir Putin va apărea astăzi pe micile ecrane în Rusia, când va prezenta un festival de muzică și sport care îi poartă numele.

Informația a fost prezentată pe Twitter de Francisc Scarr, jurnalistul de la BBC care monitorizează mass-media rusă. Acesta a scris că „Festivalul Alina” va avea loc astăzi, după-masă, iar toate televiziunile îl vor promova. Apariția acesteia vine să infirme zvonurile potrivit cărora presupusa amantă a dictatorului rus s-ar ascunde în Elveția.

Ea a mai prezentat un spectacol de gimnastică ritmică și în luna aprilie, iar faptul că iese așa de curând la rampă ar putea fi un semn că va fi încorporată în sistemul de propagandă patriotică a Kremlinului.

Cine este Alina Kabaeva

Alina Kabaeva (38 de ani), descrisă drept „cea mai flexibilă femeie din Rusia”, este campioană la gimnastică ritmică, câștigătoare a două medalii olimpice, 14 la campionatele mondiale și 21 la europene. Ea este președintele consiliului de administrație al National Media Group (NMG), un holding care deține participații importante în aproape toate principalele media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus. Ea ar avea un salariu anual de 10 milioane de dolari la NMG.

Presa susține că președintele rus ar fi avut o relație cu Alina Kabaeva timp de ani de zile, lucru pe care Vladimir Putin l-a negat în 2008. Nici informațiile conform cărora cei doi ar avea împreună cel puțin doi copii, dacă nu chiar patru, nu au fost confirmate niciodată.

Sancționată de Occident

Și fosta sportivă se află pe lista celor sanționați Occident, după ce Rusia a declanșat atacul armat asupra Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie. Astfel, în luna mai, Marea Britanie a adoptat sancțiuni împotriva Alinei Kabaeva, o măsură propusă și de Comisia Europeană. Sancțiunile impuse de Londra vizează întreaga rețea financiară care sponsorizează viața luxoasă a lui Vladimir Putin.

Și americanii au pregătit un pachet de sanțiuni la adresa Alinei Kabaeva, însă administrația prezidențială s-a răzgândit în ultimul moment și nu l-a mai implementat, gândindu-se să nu fie perceput ca un atac personal de către Putin. Totiuși, serviciile secrete americane o numesc pe Kabaeva drept beneficiară a averii lui Putin.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre