Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum arată Mihai Albu azi, după ce a început lupta cu cancerul. A fost diagnosticat la începutul anului

Cum arată Mihai Albu azi, după ce a început lupta cu cancerul. A fost diagnosticat la începutul anului
Consacrat drept „arhitectul pantofilor”, Mihai Albu este unul din designerii care de decenii încalță cele mai elegante femei din România și nu numai. Are o fiică, adolescentă, cu Iulia Albu, celebra vedetă media, și, de luni bune, probleme majore de sănătate.

Dacă până anul trecut cele mai mari probleme ale lui Mihai Albu țineau de neînțelegerile cu fosta soție în legătură cu fiica lor, lucrurile s-au schimbat dramatic, la fel și modul în care arată acum creatorul de pantofi. El a început anul cu o lovitură teribilă: a aflat că are cancer. Asta după ce, în opt luni, și-a pierdut mama și fratele. A fost o perioadă cumplită pentru artist, care nu s-a terminat.

A fost diagnosticat și operat la începutul anului

Mihai Albu a fost operat pentru cancer de prostată în luna februarie acestui an. El a dezvăluit, în mai, cum a descoperit boala  și le recomandă bărbaților trecuți de vârsta de 50 de ani să își facă periodic investigațiile salvatoare. În cazul lui, analizele de rutină i-au salvat viața, chiar dacă, stabilind că artistul suferea de o formă de cancer foarte agresivă, singura soluție a fost eliminarea completă a prostatei. În luna mai, când a vorbit ultima dată despre boala sa, artistul era optimist.

Mihai Albu a început lupta cu cancerul în primele zile ale anului, după ce a fost diagnosticat în urma unor investigații de rutină (Instagram)

De atunci, medicii au stabilit că, o dată la trei luni, trebuie să repete analizele. Ultimele analize au ieșit bine. Artistul speră că și analizele ce vor urma, luna viitoare, să îi aducă tot vești bune. În toată această perioadă, sprijin real i-a fost iubita sa, Elena Nechifor, cardiolog. Optimist, Mihai Albu a postat recent imagini dintr-o ședință foto din atelierul său de pantofi.

Artistul suferă însă din cauza faptului că nu își poate vedea fiica așa de des cum ar dori. El spune că și Mikaela, fiica lui și a Iuliei Albu, ar vrea să petreacă mai mult timp în compania sa, însă nu este lăsată de mamă. Anul acesta i-fi permis fetei să petreacă doar câteva zile din concediul tatălui la Huși, în Moldova, însă la mare, cu el, nu i-a permis să meargă. „Am apelat și la Autoritatea tutelară, am apelat și la poliție, nu s-a rezolvat. Pentru că nu există motive. Eu nu am zis nimic rău, am zis doar că nu se respectă programul (…). Și asta cred că a deranjat-o cel mai mult”, a declarat Mihai Albu, pentru Actualitate.net.

Cum arată Mihai Albu după ce a început lupta cu cancerul

Mihai Albu este un designer de pantofi cunoscut pentru creațiile sale inovatoare și extravagante. În vârstă de 62 de ani, Mihai Albu a studiat arhitectura, ceea ce i-a influențat semnificativ stilul de design al pantofilor pe care îi creează, caracterizat prin linii geometrice și o abordare arhitecturală unică.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Albu (@mihaialbu.shoes)

De-a lungul carierei sale, Mihai Albu a devenit renumit pentru modelele sale de pantofi care adesea includ tocuri extrem de înalte și detalii elaborate, combinând elemente de arhitectură și modă într-un mod distinctiv. A fost supranumit și „arhitectul pantofilor” datorită modului în care reușește să transforme pantofii în adevărate opere de artă.

O dată la trei luni, Mihai Albu trebuie să refacă analizele, pentru a-și verifica starea sănătății (Instagram)

De asemenea, Mihai Albu a participat la numeroase prezentări de modă naționale și internaționale și a colaborat cu diverse celebrități și personalități din România și din alte țări. Creațiile sale sunt adesea văzute ca piese statement, fiind apreciate pentru originalitatea și îndrăzneala lor, ceea ce le face mereu la modă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre