Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum o să arate Bucureștiul de sărbătorile de iarnă. Edilii au făcut ce s-au priceput

Cum o să arate Bucureștiul de sărbătorile de iarnă. Edilii au făcut ce s-au priceput
A venit luna decembrie, vin sărbătorile și toată lumea așteaptă cu nerăbdare ornamentele luminoase. Are sau va avea Bucureștiul haină de sărbătoare? Sau nu? Iată ce informații au oferit edilii celor 6 sectoare, plus mai marele primar Nicușor Dan.

Chiar dacă e pandemie, sperăm să ne bucurăm de Crăciun și de ornamentele pe care le vor pune pe străzi și bulevarde primarii de sector.

Cum o să arate Bucureștiul de sărbătorile de iarnă. Edilii au făcut ce s-au priceput

Sectorul 1, singurul loc unde luminițele nu vor străluci

Potrivit informațiilor oferite de Hotnews, singurul loc unde nu vor fi alocați bani pentru împodobitul de Crăciun va fi sectorul 1. Așa că locuitorii se vor bucura doar de bradul și instalațiile luminoase din propriile case. Să sperăm că nu și de gunoaie și șobolani sau cu munți de zăpadă și gheață pe străzi. Fiindcă primarul Clotilde Armand încă se luptă cu „mafia Romprest”.

Ce se va întâmpla în sectoarele 2 și 3

Primarii sectoarelor 2 și 3 au hotărât că vor folosi pentru împodobire instalațiile de iluminat care au fost cumpărate în anii trecuți.

”Avem instalații în valoare de 300.000 lei în stoc. Mai avem prevăzuți vreo 200.000 lei pentru instalare și vedem dacă mai avem nevoie să înlocuim ceva. Doar în parcuri punem iluminat festiv. Este perioada sărbătorilor și toată lumea are nevoie să se bucure și să simtă spiritul sărbătorilor”, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

”Punem pe unde am avut și anul trecut. Noi le refolosim, doar mai completăm în fiecare an, pentru că se mai deteriorează la montaj, de la vânt, gheață. Punem în special în Parcul IOR și în câteva intersecții. Noi le montăm cu angajații noștri și de fiecare dată completăm de maxim 50.000 de euro, ce trebuie să completăm”, a spus și primarul Robert Negoiță.

În sectorul 4, luminițele se aprind în ajun de Moș Nicolae 

Ca în fiecare an, sectorul 4 va avea haine de sărbătoare. Iar becurile colorate puse la intersecții, străzi și bulevarde vor începe să strălucească odată cu ajunul lui Moș Nicolae și vor rezista până la începutul lunii ianuarie.

“Este pentru al doilea an la rând în care sărbătorile de iarnă ne găsesc într-un context special, generat de pandemia de Covid-19 care ne-a pus pe toți la grea încercare.

Însă, din toate acestea am învățat că doar uniți putem trece peste orice. Fie ca aceste sărbători să aducă în sufletul nostru putere, încredere și speranță că totul va fi bine. Cu aceste gânduri vă doresc să petreceți sărbătorile, alături de familie și de cei dragi”, a spus Daniel Baluță, primarul sectorului 4.

Sectorul 5 a fost împodobit încă de la 1 Decembrie, de Ziua Națională

În ceea ce-l privește pe Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 deja a dat startul și sunt zone luminate ca de sărbătoare încă din 1 decembrie. Angajații primăriei au creat pentru locuitori peisajul perfect pentru Ziua Națională, dar și pentru Moș Nicolae și Crăciun. Filmul pe care l-au postat pe pagina primăriei și pe youtube arată ce schimbare s-a produs anul acesta în Rahova, Ferentari, Sebastian.

„Am pus colo și dincolo… Am pus ce am avut și ce s-a mai putut lega la prize… Am mai închiriat cât ne-a permis portmoneul public… Ce vedeți… astea-s beculețele toate! Poate ne vom permite o altfel de feerie la anul!”, a notat edilul.

Și, pentru că așa cere eticheta, luminițele au avut nevoie și de o urare ca la carte, pe care Piedone le-a făcut-o bucureștenilor.

„Să trăiți clipa, să priviți cerul, să credeți în miracole, să gustați iubirea și să împărțiți la rându-vă… iubire! Până atunci… fiți voi. Trăiți clipa așa cum n-ați trăit-o niciodată. După un an greu… meritați măcar puțină dragoste-n plus! Eu n-am puterea să luminez toate străzile, aleile, cărările Sectorului 5! Dar Dumnezeu știe povestea… Și le ține-n lumina lui pe toate”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Primarul sectorului 6 a găsit soluția: investiție comunitară

În sectorul 6, primarul Ciprian Ciucu a decretat: primăria nu dă bani pe instalații luminoase de Crăciun. Asta nu înseamnă că sectorul nu poate fi împodobit, dar de către firme sau companii private și de stat. Și pentru că sărbătorile bat la ușă, „Începe Campania Împodobește o stradă!

Printr-un comunicat de presă, primarul spune că orice companie poate să pună ornamente specifice Crăciunului în zone pe care și le alege singură, apoi le comunică primăriei. Edilul le dă companiilor și un ajutor: va pune la dispoziție pentru montarea și demontarea instalațiilor lucrătorii și logistica Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană. Primarul Ciprian Ciucu a promis însă că anul viitor se va remedia situația.

Sursă foto: hotnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre