Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum s-a  branșat Puiu Popoviciu direct cu președintele american Joe Biden

Cum s-a  branșat Puiu Popoviciu direct cu președintele american Joe Biden
Povestea e veche de cinci ani, dar acum are parte de o dezvăluire completă, în presa internațională. Ca să scape de acuzațiile de corupție,  românul a apelat la vârf. Totul a ieșit la iveală în urma găsirii unui laptop pierdut. Un fel de „O scrisoare pierdută”

Detalii despre cum s-a  branșat Puiu Popoviciu direct cu președintele american Joe Biden au fost dezvăluite de Daily Mail.  Amintim că omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, de Înalta Curte de Casatie si Justiție, la 7 ani de închisoare cu executare.

El a fost găsit vinovat de  pentru complicitate la abuz in serviciu și dare de mită în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție în legătură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București pentru un teren de 224 de hectare.

Cum s-a  branșat Puiu Popoviciu direct

Hunter Biden, fiul președintelui SUA, a fost angajat de Puiu Popoviciu ca să-l scape de dosarul de corupție, în 2016. Miza era ca Hunter să-l scape de dosarul de corupție instrumentat de DNA.

Iar pentru asta, Hunter Biden s-a folosit de contactele tatălui său, pe atunci vicepreședinte, și ale unui Louis Freeh, fost șef al FBI. O serie de e-mail-uri schimbate de cei doi au ajuns acum publice. Ele au fost descoperite în laptopul pierdut de Hunter Biden.

Conform publicației  citate, Popoviciu l-a angajat pe Hunter în cadrul unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție să încheie un acord sau să renunțe la caz. Folosind legăturile la cel mai înalt nivel, colegii lui au planificat o campanie de propagandă în favoarea lui Popoviciu.

Laptopul pierdut

Popoviciu a fost menționat pentru prima dată în e-mailurile lui Hunter în septembrie 2015. Pe atunci acesta lucra la firma Boies Schiller Flexner. Apoi a fost menționat în 2016. Atunci americanii au încercat să obțină sprijin de la ambasadorul Hans Klemm pentru o întâlnire cu procurorii români. Nimic însă din acest plan nu s-a concretizat, precizează o sursă pentru Daily Mail.

„Toate ideile discutate în acest e-mail, inclusiv pregătirea unui plan de presă, nu au fost niciodată puse în aplicare sau executate. Erau discutate ca parte a unei strategii potențiale. Care depindea în totalitate de programarea unei întâlniri cu guvernul român asupra cazului. Dar acea întâlnire nu a fost niciodată programată. Și nu s-a întâmplat niciodată, deoarece guvernul român a refuzat”, a declarat un membru al echipei juridice a lui Popoviciu pentru aceeași publicația britanică.

Sursa foto: Instagram

Adevărul despre rochia în care și-a îmbrăcat Madonna fiul

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre