Împodobirea bradului de Crăciun este un obicei peste tot pe planetă. Sosirea dinastiei Hohenzoller în Țările Române a dus la introducerea de noi tradiții, inclusiv de Crăciun. Potrivit istoricilor, primul brad împodobit în România a fost chiar la curtea Regelui Carol I. Se întâmpla în anul 1866.
Cum se împodobeşte corect bradul de Crăciun
Nici nu se putea altfel! Există experți și pentru împodobirea bradului de Crăciun. În primul rând, ei ne recomandă să cumpărăm seturi de 5 globuri sau 5 ornamente la fel, să poziţionăm decoraţiunile în zigzag şi să aşezăm luminiţele în jurul trunchiului.
- Piciorul bradului trebuie instalat întotdeauana pe o foaie de hârtie pentru ca să protejaţi podeaua de apă şi acele de brad care cad. Puneţi apă în picior, dacă este prevăzut un locaş în acest scop. Dacă nu, înfăşuraţi cu vată udă tulpina tăiată de la bază. În felul acesta, bradul va rezista verde mai mult timp.
- Puneţi mai întâi instalaţiile electrice, având grijă ca luminiţele să fie înfăşurate aproape de tulpină. Acest lucru ajută la o mai bună iluminare a globurilor.
- Nu se pun mai puţin de 100 de luminiţe în întreg bradul. Brazii înalţi de peste 2 metri ar trebui să aibă circa 640 de luminiţe care să se aprindă în cascadă.
- Ordinea e cheia! De sus în jos se pun câte 6, 8 şi apoi numai câte 12 globuri sub formă de cerc. Aveţi grijă ca cele identice să se succeadă în zigzag de sus în jos. La sfârşit se pun ornamentele la care ţineţi cel mai mult acolo unde vreţi să le vedeţi mai bine.
Cum alegem globurile pentru bradul de Crăciun
Cel mai important lucru este la acest Crăciun culoarea, conform ultimelor tendinţe din modă. Se poartă ornamentele în culorile curcubeului, roşu, oranj, galben, verde, albastru, indigo şi violet.
Dacă vrei un brad simplu, elegant şi frumos, este important să-ţi alegi o combinaţie de culori şi să o respecţi. Combinaţia clasică a Crăciunului este cea de roşu şi verde.
Dacă bradul tău este verde îţi mai trebuie globurile şi beteală, toate roşii. Ca să adaugi un plus de culoare, foloseşte şi câteva accesorii aurii. Luminiţele pot fi în nuanţe calde.
În ce ordine se împodobește bradul de Crăciun
- Aşază instalaţia de sus în jos, încercând să ascunzi cât mai bine firele. Firul trebuie să fie verde dacă bradul e verde şi alb dacă bradul e alb. Aprinde instalaţia, du-te câţiva paşi în spate şi verifică dacă e aşezată uniform.
- Aranjează beteala de sus în jos, având grijă, din nou, să fie uniform distribuită.
- Pune globurile. Dacă sunt de mărimi şi/sau culori diferite, ai grijă să fie intercalate uniform. Dacă pui o decoraţiune specială în vârful bradului, e bine să o pui prima ca să-ţi fie mai uşor.
- La final poţi aşeza celelalte ornamente mai mici: fulgi de zăpadă, fundiţe, etc.
Blestemul trupei Roxette? De ce mor la aceeași vârstă componenții formației
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook