Simona Ionescu / Redactor Șef

Cupa Americii la yachting, la TVR 2. Cea mai veche competiție sportivă din lume

Cupa Americii la yachting, la TVR 2. Cea mai veche competiție sportivă din lume
Puteți sta în casă fără să vă plictisiți! Nu au mulți români yacht, dar spectacolul celei mai vechi competiții sportive din lume vă va ține lipiți de TVR 2. Prima ediție a Cupei Americii la yachting a fost în 1851.

La jumătatea lunii martie, se desfășoară la Auckland, în Noua Zeelandă, o nouă ediție a Cupei Americii la yachting, una dintre cele mai vechi competiții din lume. Prima ediție a fost acum 170 de ani, în 1851. Nici pandemiile nu au oprit această competiție sportivă.

Cupa Americii la yachting, la TVR 2

Cupa Americii la yachting va fi difuzată la TVR 2. Chiar dacă este pandemie, iar românii nu sunt proprietari de yachturi, tot veți sta lipiți de televizor. Este un spectacol sportive fabulos.

Echipajul campion al ediției precedente (Defender), care își apără titlul, primește provocarea unui alt echipaj (Challenger). Cele două luptă pentru ”bătrânul” trofeu, Auld Mug, într-o serie de curse pe apă.

De data aceasta, va fi întrecere în monocarene AC75, care pot atinge viteze amețitoare de circa 50 de noduri (1 nod = 1 milă nautică, sau milă marină = circa 1,8 km).

Toate întrecerile până la victoria finală se văd la TVR 2, începând de joi, 11 martie, ora 4.30 și 7.30.

Cupa Americii la yachting are 170 de ani

Cupa Americii la yachting a ajuns la ediția cu numărul 36, dintr-o istorie de 170 de ani. Anul acesta este disputată de echipajul neo-zeelandez campion en-titre, Emirates Team New Zealand, și challengerul de la clubul italian Circolo Della Vela Sicilia.

TVR 2 vă oferă ocazia de a asista la un adevărat spectacol, cu urmăriri și depășiri palpitante între două ambarcațiuni care ”zboară” pe apă, cu viteze de peste 70 sau chiar 80 de kilometri pe oră.

Programul cuprinde câte două curse pe zi, cel puțin până luni 15 martie. Toate întrecerile până la victoria finală  se văd la TVR 2, începând de joi, 11 martie, ora 04.30 și 07.30.

Apoi, de la aceleași ore, sâmbătă 13 și luni 15 martie. Duminică, 14 martie, se va transmite o singură cursă de la ora 04:30. Dacă nici un echipaj nu câștigă până atunci șapte curse, atunci competiția va continua. Atunci, va putea fi urmărită, tot la TVR 2, și marți 16, apoi, dacă va  fi necesar, și miercuri 17, sau chiar joi 18 martie, la aceleași ore, 04.30 și la 07.30. Foto credit: www.americascup.com.


Viorica Viscopoleanu nu a primit mașina promisă de Ceaușescu. Făcuse un record mondial

Gogea Mitu, uriașul român. De ce este de două ori în Cartea Recordurilor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre