Simona Ionescu / Redactor Șef

Curățenia de Paște. Perdele albe ca zăpada? Iată trucul care vă scape de probleme

Curățenia de Paște. Perdele albe ca zăpada? Iată trucul care vă scape de probleme
În Săptămâna Mare, tradiția spune că trebuie să ne curățăm casa pentru a primi așa cum se cuvine Învierea Domnului.

O mare problemă cu care se confruntă gospodinele este cum să păstreze culoarea albă a perdelelor. Iată ce simple se rezolvă.

Perdele de Paște albe ca zăpada? Iată trucul care vă scape de probleme

Am intrat în verva curățeniei de Paște, când toate gospodinele se mobilizează ca locuința să arate lună, așa că orice sfat în plus este binevenit. Cum facem ca perdelele să fie albe ca laptele? Folosindu-se de bicarbonatul de sodiu, care face adevărate minuni. Tot ce trebuie să faceți este să le introduceți în mașina de spălat și să adăugați câteva linguri cu bicarbonat de sodiu. Perdelele vor străluci de curățenie și, în plus, orice miros sau pată de pe ele va dispărea.

Puneți suc de lămâie în sertarul de detergent

De asemenea, pentru a avea perdele albe puteți adăuga un plic de praf de copt în detergentul folosit. Sau puteți adăuga 125 ml de cristale de sodă de rufe în detergent. În acest caz, nu doar perdelele vor fi așa cum vă doriți, ci și mașina va scăpa de calcar. Specialiștii spun că și apa oxigenată este minunată pentru a obține perdele superbe.

E de ajuns să adăugați în apa de clătit apă oxigenată. Acidul oxalic este, de asemenea, foarte bun pentru a scoate petele de pe perdele. Puneți o lingură cu acid oxalic în sertarul cu detergent. Veți constata că acest produs va albi țesăturile rapid.

Reguli pentru ca perdelele să nu se rupă

Pentru a avea mereu perdele perfecte, trebuie să fiți atenți în primul rând la materialul din care sunt confecționate. Așa că, înainte de a le introduce la mașină, verificați cu atenție eticheta pentru a ști la ce temperatură se curăță. Întotdeauna, înainte de a spăla perdelele, trebuie să le scuturați de praf.

Cel mai indicat este ca perdelele să fie curățate la un program delicat de spălare. Cele din dantelă se vor spăla o dată la patru-șase luni, iar cele de voal odată la trei luni. Perdelele se vor introduce întotdeauna singure la mașină. Draperiile se vor curăță separat, folosind un detergent care să nu le decoloreze. Atât draperiile cât și perdelele se vor usca la aer.

Sursă foto: instagram

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre