Prevederea legislativă vizează mai ales artiștii ce cântă manele sau muzică populară, care, nu de puține ori își filmează mai mult sau mai puțin clandestin clipurile în locuri publice, parcuri, sau în natură, fără să știe că există lege care prevede ca să aibă consimțământul autorităților. În acest sens, legislația e clară: chiar și introducerea într-un clip de imagini filmate în natură, se poate solda cu amendă.
Chiar zilele trecute o artistă care a vrut să îmbine utilul cu plăcutul și s-a filmat cântând în timp ce vizita o zonă montană extrem de populară din țara noastră a fost amendată pentru faptele sale. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.
Artistă amendată în Poiana Narciselor
„În urma apariției în mediul online a unui videoclip în care d-na AM, care de altfel a și postat acest film pe rețelele de socializare, apare cântând în Poiana Narciselor de pe raza Parcului Național Munții Rodnei, precizăm că această filmare s-a făcut cu încălcarea legislației în vigoare privind ariile naturale protejate, fără a se solicita și a avea avizul Administrației Parcului Național Munții Rodnei.
Administrația Parcului Național Munții Rodnei condamnă orice încălcare a legilor și regulamentelor privind ariile naturale protejate și va lua întotdeauna măsurile prevăzute de lege și va aplica sancțiuni acolo unde este cazul. Suntem siguri ca d-na AM nu a vrut, cu intenție, să aducă niciun prejudiciu Parcului Național Munții Rodnei, dar va trebui totuși să răspundă contravențional pentru fapta ei.
Pe viitor, când va dori să se promoveze pe dumneaei împreună cu frumusețile Munților Rodnei, sperăm să o facă în mod legal, solicitându-ne avizul și respectând regulamentele noastre!”, au transmis reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei pe Facebook.
Imaginile captate în scop comercial în rezervații sunt ilegale
Aviz amatorilor! Nici fotografierea și nici filmarea în scop comercial nu sunt permise în această zonă.
„Art.42. Fotografierea sau filmarea în scop comercial fără aprobare, nu este permisă în Parcul Național Munții Rodnei. Cei interesați pot obține permis de la APNMR, contra plății tarifului aprobat de autoritatea publică centrală pentru protecția mediului”, este stipulat în Regulamentul Parcului Național Munții Rodnei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook