Simona Ionescu / Redactor Șef

Dacă vrei să te trezeşti în noapte şi să auzi ţipătul mieilor, casa celebră din Tăcerea Mieilor este scoasă la vânzare

Dacă vrei să te trezeşti în noapte şi să auzi ţipătul mieilor, casa celebră din Tăcerea Mieilor este scoasă la vânzare
Pentru toți acei oameni care s-au uitat la momentele terifiante din „Tăcerea Mielilor” și s-au gândit că pare un spațiu confortabil, avem o știre importantă: casa lui Buffalo Bill este de vânzare. Conacul din Pennsylvania a devenit faimos drept casa criminalului în serie Buffalo Bill din film, în 1991.

Dansează în oglindă, dar încearcă doar să stai departe de lucrurile cu adevărat rele făcute de criminalul în serie, Buffalo Bill. Casa construită inițial în 1910, a servit ca locație de filmare pentru „Tăcerea Mieilor”, astfel că multe dintre scenele celebre ale filmului au fost filmate în camerele sale.

O tânără agentă practicantă FBI, Clarice Starling este însărcinată cu investigarea unui caz criminalistic deosebit de dificil, „Buffalo Bill“ un ucigaș viclean care produce o serie de crime, ultima ostatică a lui fiind fiica unui senator american. Victimele criminalului căutat sunt femei, de pe care el, din motive necunoscute, desprinde bucăți de piele. Deoarece în investigațiile ei, agenta nu face nici un progres, va recurge la o tactică neobișnuită. La rezolvarea cazului va căuta să folosească cunoștințele lui Hannibal Lecter, un criminal periculos care își devora victimele. Criminalul psihopat Hanibal, care este de profesie psihiatru, poate să se transpună în situația ucigașului urmărit și să prevadă acțiunile lui în viitor.

Clarice îl vizitează pe Hanibal în închisoare, psihopatul se arată cooperant, singura lui condiție este ca tânăra agentă să-i dezvăluie, de fiecare dată, ceva din viața ei privată. În decursul investigației, psihopatul descoperă faptul că agenta Clarice suferă din cauza unei traume psihice. Pe când era copil, Clarice a rămas orfană de tată, care a murit într-o acțiune în calitatea sa de polițist. Ea a fugit de la casa unde era crescută de un unchi, cauza fiind abatorul unde se tăiau miei, pe care ea nu-i poate salva, acestea erau zgomotele neexplicabile pe care le aude ea în fiecare seară înainte de culcare. În decursul investigației, Lecter arată o simpatie față de agenta ambițioasă, Clarice. Psihopatul elimină în mod sângeros doi polițiști care-l subapreciază pe criminal și reușește să evadeze după ce în prealabil a ajutat agenta de a elucida cazul „Buffalo Bill“.

Între protagonștii din acțiune are loc un duel verbal, de un nivel psihologic ridicat. Un indiciu important în rezolvarea cazului este larva unui fluture tropical care este găsită în gâtlejul victimei, sau faptul că victimele sunt numai femei corpolente. Din pielea victimelor ucigașul vrea să-și confecționeze o haină proprie. În cele din urmă Clarice îl va descoperi și împușca pe ucigaș, după care va fi chemată la telefon de Hanibal, care a evadat, pentru a-i spune Claricei că nu intentioneaza sa o viziteze deoarece lumea este mai interesanta cu ea in viata. Ironic, ii comunica acesteia faptul ca trebuie sa incheie convorbirea, pentru ca are un prieten vechi la cina.

Filmul a câştigat şapte premii Oscar în anul 1992. Anthony Hopkins, care l-a jucat pe Hanibal Lecter, a luat Premiul pentru cel mai bun actor, iar Jodie Foster, agentul FBI Clarice Staling, Premiul pentru cea mai bună actriţă. Jonathan Demme și-a adjudecat Premiul pentru cel mai bun regizor.

Casa din „Tăcerea mieilor” e scoasă la vânzare

Eileen Allan, care face echipă cu sora ei, Shannon Assad, pentru a vinde casa pentru Berkshire Hathaway, a declarat că aceasta este într-o stare mult mai curată decât atunci când a servit ca reședință a criminalului în serie, pentru cunoscuta peliculă.

„În film au cam aruncat lucruri prin casă și au făcut-o să pară cu adevărat neglijată și cam distrusă în interior.  Este mult mai drăguță în realitate”, a declarat Allan.

Casa este listată pentru suma de 298.500 de dolari, iar Allan a spus că există deja un anumit interes. Ea a spus că, în cazul în care proprietatea nu se vinde până la Halloween, se gândește să aducă o persoană care vorbește cu spiritele acasă pentru un video live pe internet, pentru fani. „Ne-am gândit să vedem dacă vede ceva spirite sau simte vreun spirit”, a  mai spus Allan.

Sursă: Upi.com

Femeia dispărută de luni bune, îngropată în curte. Ce i-au făcut fiii ei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre