Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Negru face dezvăluiri bombă din interiorul TVR. Asta e miza băieților deștepți în afacerea televiziunii române

Dan Negru face dezvăluiri bombă din interiorul TVR. Asta e miza băieților deștepți în afacerea televiziunii române
El și-a început cariera la postul național de televiziune, așa că nu de puține ori spune lucrurilor pe nume, inclusiv din interiorul instituției. Dan Negru are o problemă cu oamenii care conduc  postul public de televiziune.

Într-o postare recentă de pe pagina sa de socializare, Dan Negru vorbește despre angajații și conducătorii Televiziunii Române. El separă clar planurile și arată discrepanța vizibilă, de alfel.

„Nu știu cum a ieșit TVR din scandalul Eurovision dar trebuie să spun că am colegi admirabili in TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politiceni. TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politiceni statul e cu frâna, privatul e cu accelerația”, scrie Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

„Așa e și in televizune: 76 miloane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: in România trei mari televiziuni își împart audiența: Pro, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piață rămasă, aia de 42%, se bat celelate 73 de televiziuni românești. TVR e printre astea multe cu 1,2%. Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor!

Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg ! „Jocul Cuvintelor”, „Romanii au Talent”, „Vocea României” sunt showuri care puteau să fie la TVR ( „Got Talent Portugal” e la TVP, „The Voice Italy” e la RAI). Cu 76 de miloane euro buget se puteau face toate”, a mai adăugat vedeta postului Kanal D.

Dan Negru spune care e miza politicului în afacerea TVR

Dan Negru e convins că miza e alta. „Eu cred însă că miza politicului în afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!! Cred ca într-o zi TVR va fi mutat într-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul capitalei vor fi libere… Miza televizunii publice în România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult…”, a concluzionat Dan Negru.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre