Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Negru îi face praf pe români. Și televiziunea

Dan Negru îi face praf pe români. Și televiziunea
Puștiul fenomen al natației mondiale, David Popovici,  a cucerit aurul la Campionatul Mondial de la Budapesta, în proba de 200 metri liber, iar miercuri are șansa de a repeta istoria în proba de 100 metri liber, acolo unde s-a calificat în finală cu cel mai bun timp.

Vestea că un român de 17 ani a reușit să facă al patrulea timp din istorie la proba de 200 metri liber, a făcut înconjurul lumii, al internetului, al televiziunilor naționale inclusiv. Cu toate acestea, marea știre nu a fost deloc gustată de publicul român. Concret, românii au trecut cu vederea superba reușită a adolescentului care, în prezent, se pregătește pentru o nouă competiție.

Dan Negru le bate obrazul românilor

În timp ce lumea a scris pe Facebook, felicitări și ode de bucurie la adresa lui David Popovici, Dan Negru, în stilu-i caracteristic, a privit în profunzime momentul. A vrut să știe ce a însemnat victoria incredibilă a înotătorului din punct de vedere mediatic. Ei bine, în România, nu a însemnat nimic. Știrile despre victoria și performanța tânărului pur și simplu nu au generat trafic. Lumea nu s-a uitat, publicul român e mai curios de viețile maneliștilor decât de performanța unui sportiv tânăr și valoros.

„După toată emoția națională stârnită ieri de David Popovici, 0,3 rtg a fost audiența pe care a facut-o aseara TVR difuzând Campionatul Mondial de Natație. În topul programelor românești tv, performanta românului a fost pe locul 189!

Adică, ieri, alte 189 de programe tv, emisiuni au fost mai urmărite”, a scris, vizibil dezamăgit, Dan negru, pe pagina sa de Facebook.

Maneliștii au cea mai mare căutare în România

Cunoscutul realizator și prezentator de televiziune nu s-a oprit la a relata această stare de fapte, ci a mers cu observațiile mai departe. El s-a uitat ce e în trending în momentul de acum. Concluzia: maneliștii sunt la căutare. „Și pe YouTube stăm bine. În top trending rămân Culiță Sterp și Tzancă Uraganu.  Altfel, oficial, iubim muzica clasică și apreciem performanțele de orice fel…”, a mai scris Dan Negru, încheindu-și postarea cu un citat din George Eliot: „Falsitatea e ușoară, adevarul e dificil”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre