Simona Ionescu / Redactor Șef

Dani Mocanu va merge la închisoare din cauza unei melodii 

Dani Mocanu va merge la închisoare din cauza unei melodii 
Mesajul unei melodii i-a adus manelistului Dani Mocanu o condamnare cu executare de șase luni. Decizia instanței tocmai a fost pronunțată 

Cunoscutul manelist Dani Mocanu va merge la închisoare din cauza unei melodii, după ce a primit o condamnare de 6 luni de închisoare cu executare. Motivul este legat de o melodie cu un mesaj ce a fost considerat incitare la ură și discriminare. Cele lezate sunt femeile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Pitești.

De asemenea, conform hotărârii luate de judecători, canalul YouTube trebuie să șteargă videoclipul melodiei respective, „Curwa”. Dani Mocanu a fost trimis în judecată la începutul anului trecut, în luna ianuarie. Magistrații nu au fost impresionați că, între timp, manelistul  s-a lăsat de manele și a devenit creștin devotat. Iar ultimele lui piese sunt cu tematică religioasă.

Dani Mocanu va merge la închisoare din cauza unei melodii

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se spunea în rechizitoriul procurorilor.

Ce s-a specificat în reclamație: „Crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor”.

Melodia respectivă fusese reclamată în anul 2019 la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), din cauza versurilor care instigă la violență împotriva femeilor. Asta deși la videoclipul oficial artistul a menționat că este un „pamflet”. Și că, în plus, are restricționată de vârstă pentru vizualizare. În prezent melodia a depășit 22,7 milioane de vizualizări

„Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au afirmat cei care au făcut reclamație. Sentința obținută de Dani Mocanu nu este definitivă.

Dani Mocanu a mai avut probleme anul trecut, după ce a filmat un videoclip în care apare un leu. Animalul părea înfometat și neîngrijit. Au curs reclamațiile, iar leul a fost confiscat în cele din urmă și a ajuns la Grădina Zoologică din Târgoviște, pentru a primi îngrijirile necesare.

Sursa foto: Instagram

Horoscop Minerva – 30 aprilie. Vărsătorii trebuie să fie atenți la oferte. Sunt doar aparent profitabile

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre