Simona Ionescu / Redactor Șef

Dănuț Lupu s-a ținut de cuvânt: s-a întors în țară și acum merge la închisoare. Doar pentru puțin timp

Dănuț Lupu s-a ținut de cuvânt: s-a întors în țară și acum merge la închisoare. Doar pentru puțin timp
După ce a primit sentința de condamare la închisoare cu executare, fostul fotbalist Dănuț Lupu ar fi trebuit să se prezinte la penitenciarul Rahova în termen de șase ore. Era însă plecat din țară cu familia. A anunțat Poliția că va reveni în România în această duminică. Și s-a ținut de cuvânt.

Azi a sosit pe aeroportul din Otopeni, iar polițiștii l-au preluat pentru a-l duce în penitenciar. Conform procedurilor, deși fostul sportiv venise de bună-voie, el a fost încătușat și băgat în dubă.

Împotriva lui Dănuț Lupu, Judecătoria Cornetu, județul Ilfov, a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 7 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. S-a spus că timp de 20 de ani acesta s-a urcat la volan fără a avea carnet.

Într-o intervenție telefonică la o emisiune, Dănuț Lupu a spus că a făcut apel după condamnarea de la prima instanță și și-a spus versiunea de apărare. În apel a solicitat să primească o amendă penală.

„Am greșit și am recunoscut, dar am făcut acest lucru (n.r. a condus fără permis când a fost prins de polițiști) pentru că m-am dus la spital, nu în altă parte. Dacă ei au considerat că viața unui om nu e atât de importantă… Sunt plecat din țară să fac și analizele… am avut două situații în care am fost aproape de a deceda și am zis să am puțin mai mare grijă de mine”, a spus acesta. A indicat că locația în care este cu soția sa, pentru a-I sărbători ziua de naștere, este în Dubai.

Dănuț Lupu a mai făcut închisoare

Din păcate, Dănuț Lupu a mai stat în spatele gratiilor. În octombrie 1988, sportivul a fost prezent cu echipa Dinamo antrenată de Mircea Lucescu, la Dundee

pentru meciul cu Dundee United din Cupa Cupelor. Atunci, Dănuț Lupu a fost arestat pentru că a furat dintr-un magazin. A fost eliberat după de antrenorul a

vorbit cu procurorul.

Danuț Lupu în anii de glorie

În 1990, a ajuns la echipa Panathinaikos Atena. Și în Grecia a comis o faptă de pomină, fiind arestat din nou pentru furt și acuzat că făcea parte dintr-o bandă de

hoți care se ocupau de mașini. Dănuț Lupu a stat în spatele gratiilor două luni și jumătate.

În anul 2005, sportivul a fost prins pe aeroportul din București încălcând legea. Avea ascunși în bagaj aproape 80.000 de euro, bani ce nu au fost declarați. A scăpat ieftin: polițiștii de la frontieră i-au confiscat valuta.

Fostul fotbalist nu va sta mult în pușcărie

Danuț Lupu are 55 de ani. Nu va executa în cap 7 luni și 10 zile. Dacă se va comporta exemplar va putea să intre la comisia penitenciarului și să ceară eliberare condiționată, după executarea la 2/3 din pedeapsă. Dacă mai efectuează și muncă sau alte activități, numărul de zile de închisoare scade.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre