David Popovici participă la Jocurile Olimpice 2024, iar zilele trecute cererile sale au creat controverse și au generat acuzații. Mai precis, sportivul împreună cu echipa sa au cerut ca acesta să fie cazat în afara satului olimpic, dar să aibă și parte de pază permanentă. După ce s-a speculat inclusiv că paza va fi plătită din bani publici, David Popovici a clarificat întreaga poveste. Acesta nu vrea decât să fie tratat ca un sportiv de valoare.
Campionul mondial la înot a explicat pe larg motivele care au stat la baza cerințelor sale, iar acestea sunt cât se poate de decente. Mai mult decât atât, acesta a asigurat că paza va fi achitată din fondurile sale personale, nu din banii publici.
David Popovici își dorește liniște pentru a se putea pregăti
„Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental.
Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii.
În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării. Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic”, a explicat public sportivul care a adus faimă României.
Asigurarea protecției, o necesitate vitală pentru orice sportiv
„Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.
Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă”, a continuat David Popovici.
Hotelul la care va fi cazat înotătorul nu este unul de lux
David a lămurit și problema hotelului presupus a fi de lux unde va fi cazat. Acesta a transmis că unitatea este una obișnuită, de 3 stele.
De aceea, câteva precizări sunt necesare:
– în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și cu acceptul clar al acestor instituții, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu.
– această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiție (canotaj, caiac-canoe).
- hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele.
Costurile cu paza și protecția, suportate de sportiv
De asemenea, campionul David Popovici a specificat că, încă de la început, a avut intenția clară de a-și achita singur toate costurile generate de paza și protecția sa.
„Echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federația de Natație si Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic și Sportiv Român că serviciile de protecție privată vor fi achitate integral de către noi și nu din bani publici; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme”, a mai precizat David.
Gabriela Szabo a stat și ea în afara satului olimpic
David Popovici a amintit și faptul că au mai fost situații în trecut în care sportivii s-au cazat în afara satului olimpic. Printre aceștia, Gabriela Szabo la Sydney 2000, dar și Constantina Diță-Tomescu la Beijing în 2008.
„În istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării.
Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult și să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi și-l alege”, a încheiat înotătorul David Popovici.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook