Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce să dormiți goi pușcă? Nu v-ați fi gândit niciodată la asta

De ce să dormiți goi pușcă? Nu v-ați fi gândit niciodată la asta
Importanța somnului pentru sănătate depășește cu mult ștergerea cearcănelor din jurul ochilor. Dar puțini sunt cei care cunosc avantajele incredibile ale dormitului fără haine.

Vară sau iarnă, specialiștii spun că este extraordinar de bine dacă ați reuși să dormiți fără haine. Iată care sunt beneficiile.

De ce să dormiți goi pușcă? Nu v-ați fi gândit niciodată la asta

Când vine ora de somn, vă puneți urgent pijamalele și vă înveliți cu cea mai groasă pilotă? Este total greșit ceea ce faceți! Și asta pentru că, spun specialiștii, dormitul în pielea goală și scăderea temperaturii nu fac decât să adâncească somnul. Abia atunci veți vedea diferența, iar dimineață vă veți trezi cu adevărat odihniți. Pe de altă parte, dormitul fără haine face ca organismul să ardă energie pentru a se încălzi și astfel se ard grăsimile și se pierde în greutate.

Veți fi mai liberi și mai fericiți

De asemenea, dormitul în pielea goală vă dă un sentiment de libertate și vă veți relaxa extraordinar de bine în așternuturi. Potrivit specialiștilor, atunci când renunțați la haine corpul dumneavoastră este ajutat să elibereze cortizon în condiții normale.

În schimb, acesta rămâne ridicat chiar și după ce vă treziți, dacă dormiți supraîncălziți, iar acest lucru duce în timp la creșterea anxietății.

Este reglat nivelul de melatonină

Pe de altă parte, atunci când dormiți la o temperatură care nu depășește 21 de grade, este reglat atât nivelul de melatonină cât și hormonul de creștere. Puțini sunt cei care știu că a dormi fără haine aduce un plus de sănătate și pielii. Aceasta va respira în voie și astfel sunt ținute la distanță și bolile de piele care apar ca urmare a umezelii.

Mai mult, studiile de specialitate arată că cine nu se îmbracă noaptea nu are probleme cu sistemul reproducător, iar în cazul doamnelor este prevenită apariția candidozei. De cele mai multe ori hainele pot fi prea mulate și în acest fel este limitat fluxul circulației sanguine. Pentru a îmbunătăți circulația, scoateți hainele.

Sursă foto: calma.ro, kfetele

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre