Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce să nu folosiți țesături sintetice. Nu v-a spus nimeni asta până acum

De ce să nu folosiți țesături sintetice. Nu v-a spus nimeni asta până acum
Când vine vorba de haine frumoase, domni sau doamne, vrem să ne păstrăm imaginea. Dar puțini sunt cei care știu ce efecte au asupra organismului țesăturile sintetice.

Hainele din țesături sintetice arată de multe ori cel mai bine dintre toate. Numai că riscurile acestora pentru sănătate sunt uriașe.

De ce să nu folosiți țesături sintetice. Nu v-a spus nimeni asta până acum

Arată foarte bine și au întotdeauna prețuri mai mici. Sunt doar două dintre motivele pentru care multe persoane aleg să poarte țesături sintetice. Oamenii de știință spun însă că acestea vă creează mari probleme de sănătate.

Nu lasă pielea să respire

Primul lucru de care trebuie să țineți seama când cumpărați haine sintetice este faptul că acestea nu lasă pielea să respire, pentru că resping umezeala și transpirația va fi împinsă spre piele. Iar de aici până la apariția primelor probleme, nu mai e decât un pas.

Vă puteți confrunta cu tot felul de micoze, ca să nu mai vorbim de mirosul neplăcut al picioarelor, axilelor și al altor părți ale corpului. Tot din cauza hainelor sintetice apar și ciupercile, dar vă puteți trezi și cu o dermatită alergică. Un lucru care nu se cunoaște de multă lume este că fibrele sintetice duc la scăderea drastică a sistemului imunitar.

Dar și dezechilibre hormonale și chiar probleme de comportament. Din categoria materialelor sintetice fac parte poliesterul, acrilul, mătasea artificială, nailonul și lycra.

Avantajele materialelor naturale

La polul opus se află materialele naturale care nu sunt tratate cu substanțe chimice, rezistă mai mult timp, de aceea este o investiție pe termen lung. Acestea nu declanșează alergii persoanelor care au astfel de probleme sau celor diagnosticați cu boli autoimune.

În plus, materiale precum bumbacul, inul, lâna sau mătasea naturală își păstrează aspectul impecabil de-a lungul anilor. Excepțională este și cânepa care, fiind poroasă, lasă pielea să respire și care, de cele mai multe ori, se colorează natural. Puteți apela și la bumbacul organic, plăcut pielii, hipoalergenic, fiind considerat materialul care are riscul cel mai mic de infecții respiratorii.

Sursă foto: monitorul de vrancea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre