Simona Ionescu / Redactor Șef

Decizie neașteptată: David Popovici s-a retras din competiție

Decizie neașteptată: David Popovici s-a retras din competiție
Dublul campion mondial și deținător de recorduri mondiale la înot, David Popovici și antrenorul său au luat, miercuri, o decizie neașteptată.

David Popovici s-a retras din competiție, el nu va mai înota în finala de la 400m liber. Anunțul de ultimă oră a fost făcut pe rețelele sociale de oficialii Federației Române de Natație și pentatlon Modern (FRNPM). „Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.

Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii. (…) David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri”, este mesajul transmis de oficiali.

Antrenorul înotătorului explică de ce David Popovici s-a retras

Antrenorul lui David Popovici a explicat faptul că sportivul urmează să se pregătească pentru o altă competiție, care va avea loc în Peru. „Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit și cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă și competiția din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul înotătorului, Adrian Rădulescu, conform sursei citate.

Amintim că prestația deosebită pe care a avut-o David Popovici la Campioanele Europene de Natație de la Roma i-au făcut pe jurnaliștii din întreaga lume să-l numească Noul Tarzan al înotului. După recordul obținut, organizatorii Campionatelor Europene de Natație din Roma au notat pe Twitter: „Bun venit în universul lui Popovici!”. La rândul lor, jurnaliști din întreaga lume l-au numit  „Cel mai rapid înotător din lume”, „Noul Tarzan al înotului” sau „Omul care nu are limite”.

Sursa foto:  Gazeta Sporturilor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre