Cu doar o lună înainte de majorat, David Popovici e campion absolut. Ce a făcut cu casca și ochelarii

Cu doar o lună înainte de majorat, David Popovici e campion absolut. Ce a făcut cu casca și ochelarii
Cu doar câteva zile în urmă, David Popovici a uimit din nou întreaga lume, dobândind recordul mondial în proba de 100 de metri.

Prestația deosebită pe care a avut-o David Popovici la Campioanele Europene de Natație de la Roma i-au făcut pe jurnaliștii din întreaga lume să-l numească Noul Tarzan al înotului.

Cu doar o lună înainte de majorat, David Popovici e campion absolut. Ce a făcut cu casca și ochelarii 

Duminică, David Popovici a făcut din nou show. El a reușit la Campionatele Europene de Natație din Roma să doboare recordul mondial în proba de 100 metri liber și se pregătește de semifinalele probei de 200 de metri liber. David a reușit această performanță în doar 46 de secunde și 86 de sutimi și a fost mai rapid chiar și decât Cesar Cielo, brazilianul care a deținut recordul mondial timp de 13 ani. Motiv pentru care a fost felicitat de acesta.

„Știam că această zi va veni. Felicitări David Popovici! O evoluție constantă, asta înseamnă să faci performanță la nivel înalt în acest sport. Acum momentul îți aparține! L-ai câștigat și îl meriți! Un alt om este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și drumul lui e abia la început”, a scris fostul campion mondial, Cesar Cielo, pe pagina sa de Facebook.

„Noul Tarzan al înotului”

După recordul obținut, organizatorii Campionatelor Europene de Natație din Roma au notat pe Twitter: „Bun venit în universul lui Popovici!”. La rândul lor, jurnaliști din întreaga lume l-au numit  „Cel mai rapid înotător din lume”, „Noul Tarzan al înotului” sau „Omul care nu are limite”.

David Popovici și-a donat casca și ochelarii

Tânărul nu e doar foarte talentat, ci are și un suflet uriaș. După ce a obținut cele două medalii de aur în capitala Ungariei, el a donat casca și ochelarii, pentru a o ajuta pe fosta vicecampioană mondială la canotaj, Florentina Filipovici, care se luptă cu o maladie gravă.

De asemenea, aceasta are probleme mari financiare, iar o fundație caritabilă face tot ce e omenește posibil pentru a o ajuta să aibă o locuință nouă. De aceea, David Popovici s-a alăturat Hope and Homes for Children şi face apel la donaţii pe hhc.galantom.ro/p/davidpopovici.

„Pentru că am învățat în toți acești ani cât de important e să ai oameni alături, să fii sprijinit atunci când ai mai mare nevoie, simt că trebuie să fiu alături de Florentina.

Ea are nevoie de o casă, pentru ca fetița și băiețeii ei să poată să crească în liniște și în siguranță. De aceea, donez Fundației Hope and Homes for Children casca și ochelarii cu care am concurat recent la Mondiale și vă rog pe voi, cei care mi-ați fost aproape mereu cu gândurile și energia voastră, să întindeți o mână de ajutor acestui om. Să fim buni și să fim mulți!”, a spus tânărul sportiv.