Simona Ionescu / Redactor Șef

Decizii extreme. Mii de români, fără obiectul muncii de sărbători

Decizii extreme. Mii de români, fără obiectul muncii de sărbători
Mii de români și-au pierdut locurile de muncă și se văd siliți să ia decizii extreme. Chiar în pragul sărbătorilor de iarnă are loc o situație fără precedent. Totul are legătură cu industria modei și cu Marea Britanie.

Mii de români au ajuns să nu mai aibă obiectul  muncii din cauza falimentului marilor lanţuri de modă din Marea Britanie. Se întâmplă exact acum, chiar în pragul sărbătorilor, iar odată cu românii sunt afectați deopotrivă britanici și muncitori de pe tot globul.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a creat probleme mari din punct de vedere economic în întreaga Europa. Branduri importante și-au închis porțile, forțate de problemele sanitare. Unul din cele mai afectate domenii a fost cel al modei. Obligați să stea în case, oamenii nu prea și-au mai dat banii pe îmbrăcăminte, optând mai ales pentru strictul necesar.

România este una dintre țările afectate serios de situația financiară a marilor brandurilor de modă, deoarece multe dintre acestea aveau fabrici în țara noastră. Acum mii de oameni ajung pe drumuri. Grupurile de modă Debenhams și Arcadia și-au anunțat de curând falimentul și insolvența. Cele două societăți dețin branduri extrem de populare TopShop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis şi Miss Selfridge.

Mai multe societăți de textile din România precum Alison Hayes şi Oztasar, dar şi altele mai mici, produc haine pentru marile grupuri britanice de modă care se confruntă în prezent cu probleme financiare şi care riscă falimentul.

Mai precis, conform datele oficiale, aproape 5 la sută dintre produsele comercializate de brandurile britanice sunt produse în fabricile din România. De exemplu Arcadia, care lucrează cu peste 1.000 de furnizori din întreaga lume, avea contracte cu 50 de societăți din România.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Exclusiv. Cum au devenit cele mai bune prietene Drăgușanca și Sălăgean după ce l-au împărțit pe Bodi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre