Mai exact e vorba de un conglomerat de creaturi marine sub forma unui „baton” de doi metri lungime, care a eșuat pe o plajă din Marea Britanie. Mai întâi s-au mirat, apoi au căutat explicații, iar în final, turiștii care au descoperit-o au aflat că se mănâncă și valorează aproximativ 55.000 de euro.
Martyn Green și familia lui, din New Brighton, au petrecut weekend-ul în nordul Țării Galilor, lângă Caernarfon, pe malul mării. În timpul unei plimbări au dat peste ceva ce părea a fi o bucată de lemn de cam doi metri lungime, care a stat mult în apă. Însă, când s-au apropiat, și-a dat seama că „lemnul” era viu și mișca, fiind, de fapt, acoperit de un soi de tentaculate în scoici. Martyn a spus că nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată, potrivit Liverpool Echo.
„Creatura părea din alte lumi”
„Soția mea, Gemma, a găsit-o. Ne plimbam pe plajă, iar ea m-a atenționat Întoarce-te, uită-te la asta. Ne-am dus și am aruncat o privire și părea că este ceva care nu aparține acestei lumi”, a declarat el pentru sursa citată.
Secretul teribil al Reginei Elisabeta II, ascuns de familie decenii, s-a aflat
Cine e, de fapt, „concurenta” Andreei Bălan. Se spune că are cel mai frumos bust din România
Martyn a căutat pe Google și a aflat destul de repede că a descoperit o creatură marină care valorează foarte mult. Aceasta se numește Goosenecked Barnacles (pedunculata) și este o specie marină foarte rară, considerată o delicatesă, care poate fi întâlnită doar în Spania și Portugalia.
„Se pare că este una dintre cele mai scumpe creaturi marine”, a spus el, precizând că, după ce a căutat prețuri, a evaluat exemplarul pe care l-a descoperit el la aproximativ 55.000 de euro, dată fiind dimensiunea sa impresionantă.
Puteți vedea aici cum arată ciudata creatură.
Martyn, care conduce o agenție de marketing, spune că nu a vrut să dezvăluie locația exactă a creaturii, pentru a încerca să o salveze. A realizat însă o serie de fotografii și imagini video pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook.
Sursa foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook